15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την έκδοση 10.2

    iOS-10.2-signing-header

     

    Μόλις εχθές η Apple σταμάτησε να υπογράφει την έκδοση 10.2 για το iOS λογισμικό. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε πλέον ν’ αναβαθμίσετε σ’ αυτή την έκδοση ή να κάνετε επαναφορά το firmware, ούτε μέσω OTA ούτε μέσω iTunes. Επίσης, δεν μπορεί πλέον ν’ αποθηκεύσετε τα SHSH2 blobs για την έκδοση 10.2 χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε εργαλείο.

    Από την κυκλοφορία της έκδοσης 10.2.1 την περασμένη Δευτέρα, οι jailbreakers καθώς κι άλλοι χρήστες, «έτρεξαν» ν’ αποθηκεύσουν τα blobs ή να επαναφέρουν τις συσκευές τους στην έκδοση 10.2, πριν η Apple σταματήσει να την υπογράφει. Στο κάτω-κάτω τους δόθηκαν 7 ημέρες για ν’ αποφασίσουν αν θέλουν να κάνουν τη μετάβαση ή όχι. Πιθανότατα, αρκετοί χρήστες είχαν τη δυνατότητα ν’ αποθηκεύσουν έγκαιρα τα blobs της συγκεκριμένης έκδοσης ή σε κάποιες περιπτώσεις να επαναφέρουν τις συσκευές τους στην έκδοση 10.2.

    Για εκείνους που πρόλαβαν έγκαιρα να σώσουν τα blobs της έκδοσης, μπορούν να είναι ήσυχοι στην προκειμένη περίπτωση, καθώς -θεωρητικά- γνωρίζουν πως με τη χρήση του εργαλείου Prometheus θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αναβάθμιση στην έκδοση 10.2 κάποια άλλη στιγμή μελλοντικά. Προσωπικά, αυτό θα κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον και σίγουρα θα παρουσιάσουμε έναν οδηγό τον οποίο θα μπορούν ν’ ακολουθήσουν οι αναγνώστες μας και να κάνουν το ίδιο.

    Για εκείνους που ήδη έχουν κάνει την αναβάθμιση στο 10.2, μπορούμε να πούμε πως καλά έκαναν κι αυτοί. Θα πρέπει όμως να είναι προσεκτικοί με το jailbreak και να είναι προσεκτικοί επίσης και με τα tweaks που χρησιμοποιούν, μέχρι το jailbreak να φτάσει στην τελική και σταθερή μορφή του κι όλα τα tweaks είναι αναβαθμισμένα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος και κάτι πάει στραβά, αυτό θα σημαίνει αυτόματα πως ο κάθες χρήστης θα πρέπει -πλέον- να μεταβεί αναγκαστικά στην έκδοση 10.2.1.

    Για εκείνους που έχουν ήδη μεταβεί στην έκδοση 10.2.1 τότε θα πρέπει να τους ενημερώσουμε πως δεν υπάρχει γυρισμός. Επίσης, έχει ακουστεί πως το παρόν εργαλείο jailbreak θα είναι ένα από τα τελευταία της συγκεκριμένης έκδοσης (10.x) για αρκετό καιρό, μέχρι να έρθει η επόμενη έκδοση και το επόμενο εργαλείο jailbreak. Γι’ αυτό, θα σας προτείναμε να μείνετε σε όποιο χαμηλότερη έκδοση είναι δυνατό σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε jailbreak στη συσκευή σας.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles