17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Υπεροψία και η άγνοια των μάνατζερ της Apple που στοίχισε $3 δις

    iovine-cook-cue

    Σύμφωνα με 2 πηγές κοντά στην Apple και στην δημιουργία του iTunes Radio, οι περιορισμοί της εν λόγω υπηρεσίας αλλά και η υπεροψία βασικών στελεχών της Apple σε συνδυασμό με την άγνοια άλλων στον τομέα της streaming μουσικής οδήγησαν στην ακριβότερη εξαγορά της Apple προς $3 δις (Beats Electronics & Beats Music)

    Σύμφωνα με την αναφορά το χειρότερο ίσως από όλα είναι πως ομάδες της Apple δεν ήξεραν καν πως το Spotify ήταν μια on-demand streaming υπηρεσία και όχι ένα ακόμη Internet ραδιόφωνο όπως το Pandora και το iTunes Radio.

    Ακόμη και μηχανικοί της Apple που δουλέψανε πάνω στο iTunes Radio στον ελεύθερο τους χρόνο χρησιμοποιούσαν το Spotify ή το Pandora. H δικαιολογία που δίνανε για αυτό ήταν η εξής:

    “Έχουμε δικαιολογία μιας και δουλεύουμε συνεχώς πάνω στο iTunes και ανοίγουμε και κλείνουμε την εφαρμογή κάθε φορά που αλλάζουμε τον κώδικα”

    Στην ουσία όμως το κάνανε για το Spotify έχει όλη την δωρεάν μουσική πάνω σε μια κοινωνική πλατφόρμα.

    Η αλήθεια είναι πως ποιος θα μπορούσε πραγματικά να τους κατηγορήσει την στιγμή που το Spotify είναι η νούμερο 1 συνδρομητική υπηρεσία μουσική ενώ το Pandora προσφέρει πολλά περισσότερα σε σχέση με το iTunes Radio.

    Αλήθεια θυμάται κανένας το iTunes Ping;

    Όταν ο Steve Jobs ανακοίνωσε το Ping όλοι ενθουσιαστήκανε για αυτό το νέο δίκτυο μουσικής. Ο βασικός λόγος όμως που απέτυχε ήταν γιατί η Apple δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ στο ίδιο το δίκτυο παρά στην αγορά μουσικών κομματιών.

    To Ping τελικά αποσύρθηκε το 2012.

    Αν και δεν πιστεύουμε κατά λέξη αυτή την αναφορά που σας περίγραψε παραπάνω σίγουρα κρύβει κάποιες σκληρές αλήθειες για την Apple. Βέβαια πλέον το πάθημα μάλλον έχει γίνει μάθημα και αν και έχει μείνει αρκετά πίσω η Apple στον τομέα της streaming μουσικής πιστεύουμε πως μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και μάλιστα γρήγορα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles