15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η σκοτεινή πλευρά πίσω από την επιτυχία του Pokémon GO [Videos]

    Pokemong-Go-teaser-001

    H επιτυχία του Pokémon GO τίτλου μοιάζει πραγματικά αυτή την στιγμή να μην έχει κάποιο όριο. Μέσα σε λίγες μέρες από την κυκλοφορία του την περασμένη εβδομάδα ο freemium τίτλος έχει γίνει η νούμερο 1 εφαρμογή στην Αμερική και όχι μόνο μιας και σχεδόν σε όλες τις χώρες που είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή έχει την πρωτιά στο App Store.

    H απήχηση του τίτλου ήταν τόσο μεγάλη που η Nintendo είδε την μετοχή της να ανεβαίνει κατά 25% κάτι που σημαίνει $7.5 δις στην αγορά. Μάλιστα η εφαρμογή στην Αμερική θα ξεπεράσει τους ενεργούς χρήστες του Twitter για την Android πλατφόρμα!!

    Πάρα αυτά τα εντυπωσιακά πραγματικά στατιστικά όπως θα δείτε παρακάτω υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά που έχει να κάνει με μια σειρά ληστειών, κλοπών και φτάνει μέχρι και σε ατυχήματα ακόμη και με το αυτοκίνητο.

    Η επαυξημένη λοιπόν πραγματικότητα του Pokémon GO έφερε και τα πρώτα “θύματα” της.

    Για παράδειγμα έχουμε τον 21 χρονών Mike Shultz που είχε ένα σοβαρό ατύχημα στον καρπό του ενώ έκανε skateboard και χρησιμοποιούσε την εφαρμογή.

    Pokemon-GO-Mike-Schultz-injury

    Η την Lindsay Plunkett που περδικλώθηκε ενώ έπαιζε με τον εν λόγω τίτλο τραυματίζοντας το πόδι της εξίσου σοβαρά.

    Pokemon-Go-Dakota-Schwartz-injury

    Επίσης σαν να μην έφταναν όλα αυτά μια συμμορία εκμεταλλεύτηκε στην Αμερική το γεγονός πως πολλοί χρήστες προσηλωμένοι έβγαιναν εκτός σπιτιού τους για να συνεχίσουν να παίζουν με την εφαρμογή και έτσι έμπαιναν σε ξεκλείδωτα σπίτια κλέβοντας στην κυριολεξία τα πάντα!!!

    Το παιχνίδι χρησιμοποιεί την κάμερα του iPhone και τους αισθητήρες μαζί τις με τις υπηρεσίες τοποθεσίες δίνοντας έτσι στον χρήστη μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας.

    Μόλις ο χρήστης δημιουργήσει το avatar του το παιχνίδι τον οδηγεί σε μια εξερεύνηση στον πραγματικό κόσμο έτσι ώστε να μπορέσει να πιάσει άλλα Pokémon όπως τα Venusaur, Charizard, Blastoise, Pikachu και άλλους διάσημους χαρακτήρες της σειράς!

    Εν αναμονή λοιπόν και της επίσημης κυκλοφορίας του και στην Ελλάδα….

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles