23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η πανδημία μπορεί να πείσει την Apple να προσθέσει ένα παλμικό οξύμετρο στο Apple Watch Series 6

    To Apple Watch Series 6 θα μπορεί να παίρνει μετρήσεις του οξυγόνου στο αίμα σύμφωνα με νεότερες φήμες. Αυτό το χαρακτηριστικό φημολογείται έντονα εδώ και αρκετό καιρό και η πανδημία του COVID-19 το κάνει λίγο πιο σημαντικό από ότι πριν.

    Η ίδια πηγή αναφέρει πως τα 2020 Apple Watch θα έχουν και μια σειρά από άλλα νέα χαρακτηριστικά.

    Ένα ποστ στο Twitter από τον Nikias Molina υποστηρίζει πως το Apple Watch 6 θα συμπεριλαμβάνει ένα παλμικό οξύμετρο. Αυτό θα μπορεί να μετράει το ποσό του οξυγόνου που μεταφέρουν τα αιμοσφαίρια. Πολλοί αθλητές βρίσκουν αυτό το χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό αλλά πλέον και με την πανδημία αυτό έχει αποκτήσει και ένα νέο ενδιαφέρον.

    Όπως γνωρίζουμε ο COVID-19 επηρεάζει τους πνεύμονες και ρίχνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και έτσι ίσως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό να αποτελεί έναν τρόπο έτσι ώστε να έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό. Επίσης όσοι παραμένουν σπίτι και έχουν μολυνθεί με αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούν να ελέγξουν πότε είναι επιβεβλημένη η μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

    Αυτό το χαρακτηριστικό μάλιστα μπορεί να μην είναι αποκλειστικότητα του Apple Watch 6. Εδώ και πάρα πολύ καιρό ακούμε πως ο αισθητήρας καρδιακών παλμών του Apple Watch μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτό τον σκοπό και πιο συγκεκριμένα αυτός που βρίσκεται από το Apple Watch Series 4 και έπειτα.

    Στο ποστ του Twitter του Molina βρίσκουμε και άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να έρθουν στο επόμενης γενιάς Apple Watch:

    Αναφέρει λοιπόν και την καταγραφή της ποιότητας του ύπνου, ένα χαρακτηριστικό που το περιμένουν οι χρήστες εδώ και πολύ καιρό και που υπάρχουν σαφής ενδείξεις πως η Apple θα το ενεργοποιήσει πολύ σύντομα.

    Επίσης γίνεται αναφορά σε εντοπισμό ανωμαλιών της πνευματικής υγείας. Πρόσφατη διαρροή έδειξε πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στο Apple Watch να καταγράφει τα επίπεδα στρες του χρήστη του και να δίνει ειδοποιήσεις για επερχόμενες κρίσεις πανικού.

    Σε ότι αφορά την καλύτερη αυτονομία αυτό είναι μια διαρροή που ξεκίνησε να κυκλοφορεί από πέρυσι.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles