16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η επόμενη μεγάλη macOS έκδοση θα έχει ξεχωριστές εφαρμογές για Music, Podcasts, και TV

    Κατά το event του Μαρτίου η Apple ανακοίνωσε πως η TV εφαρμογή θα ερχόταν στα Mac σύντομα. Αυτό άμεσα ξεκίνησε τις συζητήσεις για το αν η Apple θα έφερνε και της άλλες media εφαρμογές της στο Mac αποσυμπιέζοντας επιτέλους το iTunes και διαχωρίζοντας το σε ξεχωριστές εφαρμογές.

    Ο προγραμματιστής Steve Troughton-Smith όπως σας είχαμε ενημερώσει ήταν πολύ αισιόδοξος για κάτι τέτοιο μιας και είχε βρει αποδείξεις των παραπάνω στον πηγαίο κώδικα της Apple τονίζοντας έτσι πως η Apple δουλεύει πάνω σε μια νέα Music, Podcasts και ίσως Books εφαρμογή για το macOS που θα έρθουν με την νέα TV εφαρμογή στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού.

    Το 9to5Mac επιβεβαίωσε χθες το παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα και επικαλούμενοι πηγές κοντά στα πλάνα αυτά της Apple η 10.15 έκδοση του λογισμικού θα φέρει στους χρήστες ξεχωριστές εφαρμογές για τα Music, Podcasts, TV ενώ επιπλέον θα έχουμε και έναν μεγάλο ανασχεδιασμό της Books εφαρμογής.

    Μάλιστα για πρώτη φορά έχουμε μια αποκλειστική εμφάνιση των εικονιδίων για τις Podcasts και TV εφαρμογές στο macOS.

    Οι νέες Music, Podcasts και TV εφαρμογής θα δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας το Marzipan, την νέα τεχνολογία της Apple που θα επιτρέπει το port iPad εφαρμογών στο Mac χωρίς μεγάλες αλλαγές στον κώδικα τους. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η ανασχεδιασμένη Books εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία.

    Η επόμενη φυσιολογική ερώτηση λοιπόν με βάση όλα τα παραπάνω είναι τι θα γίνει με το iTunes στην macOS 10.15 έκδοση. Σύμφωνα με πηγές η νεότερη και μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού της Apple θα έχει ακόμη την iTunes εφαρμογή.

    Μιας και η Apple δεν έχει μια νέα λύση για χειροκίνητο συγχρονισμό παλαιότερων συσκευών της όπως iPods και iPhones με το Mac είναι φυσιολογικό και επόμενο το iTunes ως πρόγραμμα να παραμείνει ακόμη εν ζωή.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles