19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Εφαρμογή SkinVision – Παρακολουθεί τις αλλαγές στο δέρμα μας

    SkinVision-App-1

    Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί στο App Store αρκετές εφαρμογές οι οποίες υπόσχονται να ελέγξουν και να αξιολογήσουν σημάδια καρκίνου στο δέρμα, ωστόσο η SkinVision είναι -ίσως- η πιο επιστημονικά ακριβής που υπάρχει.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, ο οποίος χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και βασίζεται σε 4.000 φωτογραφίες από 500 δερματολογικές αξιολογήσεις, παρέχοντάς της ακρίβεια στις «διαγνώσεις» σε ποσοστό 90%.

    Ως προτεραιότητα των γιατρών ήταν αρχικά οι ασθενείς με ελιές στο δέρμα τους οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγχουν τις ελιές τους, καθώς επίσης και απλοί χρήστες οι οποίοι θα μπορούσαν αν ενημερώνονται για τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου μελανώματος.

    Ο τρόπος λειτουργίας της εφαρμογής είναι απλός. Μόλις τραβήξουμε και ανεβάσουμε μια φωτογραφία στην βάση δεδομένων, ένα μαθηματικός αλγόριθμος την αναλύει και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να αξιολογήσει τον κίνδυνο. Ανιχνεύει τα χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να είναι επικύνδυνα για την εμφάνιση κάποιου μελανώματος, ενώ παράλληλα προειδοποιέι τον χρήστη για μη φυσιολογικές ή επικύνδυνες αλλαγές στο δέρμα, ενώ σε περίπτωση κινδύνου η εφαρμογή προειδοποιεί τον χρήστη για τα αποτελέσματα.

    Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος δημιουργήθηκε από μια ομάδα δερματολόγων οι οπίοι όμως αναφέρουν χαρακτηρηστικά πως δεν θα πρέπει να στηρίζονται 100% στα αποτελέσματα που θα πάρουν από την εφαρμογή καθώς καλό θα ήταν να στηριχτούν και στην γνωμάτευση κάποιου ‘πραγματικού’ ιατρού.

    Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε στο iTunes στην τιμή των £2.99 – [link]

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles