23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ετοιμάζει νέα μελέτη για τις τιμές κινητής η ΕΕΤΤ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έκθεση της Rewheel

    Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έκθεση της Rewheel για τις τιμές κινητής στην Ελλάδα, η διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε δική της έρευνα τιμών.

    Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σκοπεύει να πραγματοποιήσει μία πολυπαραμετρική μελέτη αναφοράς για το ψηφιακό προφίλ της Ελληνικής αγοράς συνολικά και όχι αποσπασματικά ώστε να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες των πολιτών και χρηστών. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η ΕΕΤΤ αναφέρει χαρακτηριστικά:

    Ο διοικητικός και ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας μας, εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και είναι καθήκον όλων των εμπλεκομένων να συμβάλλουμε με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και με κοινή στρατηγική.

    Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο μια συνολική και σε βάθος χαρτογράφηση του «ψηφιακού προφίλ» μας, η ΕΕΤΤ θα δημοσιοποιήσει βάσει της δικής της εργαλειοθήκης -τηρώντας το πλαίσιο εμπιστευτικότητας που διέπει αυτά τα στοιχεία- την αποτύπωση της εξέλιξης των τιμών και των συνθηκών ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.

    Στόχος είναι η εκπόνηση μιας πολυπαραμετρικής μελέτης αναφοράς για το «ψηφιακό προφίλ» μας, συνολικά και όχι αποσπασματικά. Μόνον έτσι θα αποτυπωθούν αξιόπιστα οι πραγματικές ανάγκες αλλά και οι προτεραιότητες των πολιτών/χρηστών και μόνον έτσι θα προσδιοριστεί ορθά το πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες ενώ θα δημιουργηθούν αποτελεσματικοί ρυθμιστικοί βραχίονες προς όφελος των καταναλωτών με συνεχή υπεύθυνη ενημέρωση και παράλληλη προστασία, κάτι που αποτελεί καταστατική προτεραιότητα για την ΕΕΤΤ.

    Να υπενθυμίσουμε ότι είναι σε εξέλιξη η ανάπτυξη του νέου business intelligence συστήματος παρακολούθησης της αγοράς ενώ για το βραβευμένο Pricescope (Παρατηρητήριο Τιμών Τηλεπικοινωνιακών Προϊόντων Λιανικής) έχει γίνει ειδική μνεία από τον ΟΟΣΑ.

    Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμούμε ότι η συνολική μελέτη που θα παρουσιάσει η ΕΕΤΤ, θα είναι το αποτελεσματικό «πολυεργαλείο» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας στον 21ο αιώνα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles