14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Επίθεση της NSA στο Google Play με spyware

    130606191546-nsa-logo-story-top

    Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αμερικής – NSA με μερικούς ακόμη συνεργάτες έκαναν επίθεση με spyware σε πολλά Android Stores έτσι ώστε να εγκαταστήσουν spyware σε εκατομμύρια συσκευές χρηστών.

    Σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε από τον Edward Snowden, το Google Play Store, το Samsung app store, και ο  UC πλοηγός ήταν οι κεντρικοί στόχοι αυτή την φορά.

    Η NSA ήταν μια από τις 5 υπηρεσίες σε Αμερική, Αγγλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ομάδα με την ονομασία Network Tradecraft Advancement. Βασικό σκοπός ήταν η ανακάλυψη τρόπων για να μπορέσουν να εισέλθουν σε smartphones χρηστών.

    Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν οι υπηρεσίες αυτές δημιούργησαν μια σειρά από workshops για τον σκοπό αυτό με ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία “IRRITANT HORN.”

    Παλαιότερες διαρροές έδειξαν πως κάτι παρόμοιο είχε γίνει έχοντας ως στόχο και το iPhone και πιο συγκεκριμένα η εξεύρεση ενός τρόπου για υποκλοπή email, μηνυμάτων και ιστορικού πλοήγησης χωρίς την γνώση του χρήστη.

    Η διαφορά είναι πως αυτή την φορά και σε αντίθεση με το iPhone η επίθεση αφορούσε και την καταγραφή δεδομένων από τις Android συσκευές.

    Τόσο η Google όσο και η Samsung αρνηθήκαν να σχολιάσουν το κείμενο που διέρρευσε σήμερα και που μπορείτε να βρείτε διαθέσιμο εδώ με όλες τις λεπτομέρειες.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles