21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Διπλή οπίσθια κάμερα στο iPhone 7; Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει τον δρόμο

    iphone-6-camera-living-h1

    Είχαμε ακούσει τον Νοέμβριο ότι η Apple δοκίμαζε ένα πρωτότυπο iPhone 7 μοντέλο με δύο αισθητήρες κάμερας σε ένα φακό στο πίσω μέρος του. Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα επιβεβαιώνει πως η Apple εξερευνά κάτι τέτοιο ενώ παράλληλα μας δείχνει κάποιες πολύ εντυπωσιακές εφαρμογές μια τέτοιας τεχνολογίας.

    Μια σημαντική εφαρμογή κάτι τέτοιου αναφέρετε από το Patently Apple, και έχει να κάνει με ένα οπτικό ζουμ. Έχοντας δύο διαφορετικούς αισθητήρες κάμερας πίσω από ένα φακό θα μπορεί κάποιος εύκολα να αλλάξει την εστίαση του αντικειμένου που θέλει να απαθανατίσει χωρίς να έχει θέμα με κάποια pixel κατά το ζουμ που θα μειώναν την ποιότητα και την ανάλυση της οθόνης.

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει επίσης τρόπους με τους οποίου η συσκευή θα μπορούσε ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί και τους δύο αισθητήρες. Έτσι για παράδειγμα κάποιος θα μπορούσε να κάνει λήψη σταθερών φωτογραφιών ενώ παράλληλα κάνει λήψη κάποιου βίντεο. Αυτό αν και γίνεται τώρα το πρόβλημα είναι πως οι σταθερές φωτογραφίες είναι χαμηλής ανάλυσης. Με ένα σύστημα δύο αισθητήρων όμως τόσο το βίντεο όσο και οι φωτογραφίες θα ήταν υψηλής ανάλυσης την ίδια στιγμή.

    twin-camera

    Επίσης η εν λόγω πατέντα κάνει λόγο για το iMovie και πως το εν λόγω λογισμικό αυτόματα θα μπορούσε να ενώνει βίντεο με σταθερές εικόνες κάτι εξίσου εντυπωσιακό.

    Η Apple επίσης κάνει αναφορά σε λήψεις βίντεο σε κανονική ταχύτητα και σε slow mo την ίδια ακριβώς στιγμή με το αποτέλεσμα να ενώνεται αυτόματα σε ένα μοναδικό αρχείο βίντεο κατά την επεξεργασία.

    Το Picture-in-picture επίσης θα είναι δυνατό με 1080p zoomed-in video σε συνδυασμό με την καταγραφή ενός 4K video.

    Σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά εντυπωσιακά αλλά ας μην ξεχνάμε σε αυτό το σημείο πως αυτή την στιγμή σας παρουσιάσαμε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με την Apple αφενός να έχει πολλά κάθε χρόνου αφετέρου δεν υλοποιούνται όλα στις συσκευές της.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles