19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Διαβάστε το γράμμα του Tim Cook στους εργαζομένους της Apple για τον Steve

    steve-jobs

    Φτάσαμε στην 5η επέτειο από τον θάνατο του μεγάλου ηγέτη της Apple Steve Jobs. Ο μεγάλος άντρας της Apple απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου του 2011 όταν και έχασε την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Μια μάχη που είχε ξεκινήσει από το 2003 όταν και διαγνώστηκε για πρώτη φορά με την επάρατο αυτή νόσο.

    Ο Tim Cook έστειλε ένα γράμμα για αυτό τον σκοπό στους εργαζομένους της Apple με πολύ συναίσθημα.

    Το μέρος που ξεχωρίσαμε αναφέρει:

    “Ο Steve μου έμαθε επίσης πως μια από τις μεγάλες χαρές της ζωής είναι στην διαδρομή και όχι απαραίτητα σε κάποιο συγκριμένο γεγονός ή περίσταση. Δεν έχει να κάνει με την πώληση ή με το να κερδίσεις κάποιο βραβείο. Η χαρά έχει να κάνει με την διαδρομή που έκανες μέχρι να φτάσεις εκεί”

    Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλο το γράμμα του Tim Cook:

    Ομάδα,

    Ξέρω πως πολλοί από εσάς σκέφτεστε τον Steve σήμερα μιας και κλείνουμε 5 χρόνια από την ημερομηνία θανάτου του. Η παρουσία του παραμένει δυνατή εδώ στην Apple και η επιρροή του είναι αισθητή σε όλο τον κόσμο.

    Προσωπικά σκέφτομαι τον Steve κάθε μέρα. Η ανάμνηση του είναι για εμένα μια πηγή έμπνευσης και δύναμης τόσο για στην δουλειά μου όσο και στην προσωπική μου ζωή. Σκέφτομαι τα ρίσκα που πήρε ως κάποιος που καινοτομούσε και ήταν αρχηγός και σκέφτομαι τις συζητήσεις που κάναμε σχεδόν κάθε μέρα σχετικά με την εταιρεία, τους καταναλωτές μας, τις οικογένειες μας και τους φίλους. Είναι αναμνήσεις που θα έχω πάντα φυλαγμένες στην καρδία μου και είναι μοναδικές.

    Περισσότερα από οτιδήποτε η καθημερινότητα μας έχει καθοριστεί κατά πολύ από τα προϊόντα και τις ιδέες που έφερε στην ζωή ο Steve. Εύχομαι να μπορούσε να δει πόσο δημοφιλής και ισχυρή έχει γίνει η λήψη φωτογραφιών στο iPhone. Ξέρω πως θα λάτρευε την μαγεία τον συναίσθημα που φέραμε με το νέο Memories χαρακτηριστικό της εφαρμογής Photos στο iOS 10.

    Η Apple, η εταιρεία που δημιούργησε και αργότερα έσωσε από την καταστροφή με πολλούς τρόπους είναι η μεγαλύτερη κληρονομία του Steve. Πίστευε βαθεία πως η Apple θα μπορούσε να μας δώσει έμπνευση ώστε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δουλεία μας από οπουδήποτε αλλού δημιουργώντας προϊόντα που θα βελτιώναν την ζωή των άλλων.

    Ο Steve έκανε τις αξίες της Apple πoλύ ξεκάθαρες. Μας έδειξε πως να εστιάζουμε στο να κάνουμε λίγα πράγματα πολύ καλά και να βάζουμε υψηλά τον πήχη στον εαυτό μας. Απαιτούσε την απλότητα στο πως πλησιάζαμε ένα προϊόν και στην μεθοδολογία αυτού. Ήξερε πως η συνεργασία στην Apple μπορούσε να οδηγήσει σε πράγματα που καμιά άλλη εταιρεία δεν μπορεί να κάνει. Χρωστάμε την επιτυχία της Apple τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε αυτές τις βασικές αξίες που μας έδωσε.

    Ο Steve μου έμαθε επίσης πως μια από τις μεγάλες χαρές της ζωής είναι στην διαδρομή και όχι απαραίτητα σε κάποιο συγκριμένο γεγονός ή περίσταση. Δεν έχει να κάνει με την πώληση ή με το να κερδίσεις κάποιο βραβείο. Η χαρά έχει να κάνει με την διαδρομή που έκανες μέχρι να φτάσεις εκεί.

    Ο Steve ήταν πολύ ιδιαίτερος και κάποιος άνθρωπος που δεν ξεχνάς. Σας ευχαριστώ που είστε μέρος της κληρονομίας του και που έχετε έρθει μαζί μου στο ταξίδι του καθώς πηγαίνουμε με την Apple στο μέλλον.

    Tim.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles