14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Διαβάστε τι θα είναι το 3D Touch του iPhone 6S

    Force-Touch-iPhone-concept-Maximilian-Kiener-001

    Σε αυτό το σημείο λίγο πολύ γνωρίζουμε πως τα νέα iPhone 6S και 6S Plus θα έχουν κάποια υλοποίηση της Force Touch τεχνολογίας.

    Οι φήμες για αυτό έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες με αναλυτές να το επιβεβαιώνουν, προγραμματιστές να βρίσκουν κώδικα για αυτό και ακόμη και εξαρτήματα της ενσωμάτωσης αυτής της τεχνολογίας στο iPhone να κάνουν την εμφάνιση τους.

    Αυτό όμως που δεν ήταν ξεκάθαρο μέχρι και σήμερα ήταν πως αυτή η τεχνολογία θα δούλευε σε μια συσκευή όπως ένα iPhone. Στο Apple Watch το Force Touch ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητο λόγο και του μεγέθους της συσκευής και σημαντικό για την διεπαφή του χρήστη και την διαδραστικότητα του με την συσκευή.

    Το 9to5Mac χθες βράδυ μας έδωσε μια καλύτερα εικόνα για το τι να περιμένουμε από την υλοποίηση του Force Touch στο iPhone.

    Αρχικά γίνεται αναφορά πως η ονομασία θα αλλάξει και για το iPhone αυτή η τεχνολογία θα ονομαστεί 3D Touch Display δίνοντας στην συσκευή την ικανότητα να ανιχνεύει στην οθόνη της 3 διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

    Το Apple Watch από όπου και έκανε ντεμπούτο αυτή η τεχνολογία έχει ως χαρακτηριστικό του τα 2 επίπεδα πίεσης. Το βασικό tap και ένα πιο παρατεταμένο στην οθόνη από το δάχτυλο του χρήστη.

    Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα τα νέα iPhones χτίζουν πάνω σε αυτή την τεχνολογία μια νέα διεπαφή παρουσιάζοντας μάλιστα και ένα τρίτο επίπεδο ανίχνευσης πίεσης. Έτσι λοιπόν η οθόνη του iPhone θα μπορεί να αντιλαμβάνεται και να ξεχωρίζει ένα απλό tap, μια μεσαία πίεση με το δάχτυλο και τέλος μια παρατεταμένη.

    Έτσι λοιπόν αναμένουμε η διεπαφή του χρήστη με την συσκευή να αποκτήσει νέα μέτρα και σταθμά ενώ σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε στο άμεσο μέλλον πως οι προγραμματιστές θα εκμεταλλευτούν αυτή την νέα αλληλεπίδραση.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles