19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Γνωρίστε την Sienna: Η πρώτη κούκλα ειδικά διαμορφωμένη για τεστ selfie κάμερας είναι γεγονός

    H αυτοκινητοβιομηχανία έχει τις γνωστές crash dummies – κούκλες για τα διάφορα τεστ ασφαλείας που κάνει. Το εργαστήριο που εδώ και χρόνια δοκιμάζει όλες τις ψηφιακές κάμερες τις αγοράς αποφάσισε να υιοθετήσει μια παρόμοια μεθοδολογία και έτσι έφερε στην ζωή την Sienna. Μια κούκλα, για την ακρίβεια ένα κεφάλι κούκλα σας, που έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να γίνονται τεστ στην ποιότητα της selfie κάμερας των διαφόρων συσκευή.

    Η DxOMark αποτελεί μια ανεξάρτητη εταιρεία που κάνει τεστ σε ψηφιακές κάμερες και smartphones κάμερες από το 2008. H Sienna είναι η νέα προσθήκη στην ομάδα και αυτό γιατί η Γαλλική ομάδα ξεκίνησε να κάνει εκτενή τεστ σε αυτές τις κάμερες των συσκευών από φέτος.

    Η εταιρεία λοιπόν παρουσίασε αυτό το νέο μέλος της ομάδας της σε βίντεο στο YouTube.

    Οι ερευνητές της Google υποστηρίζουν πως μέσω smartphones έχουμε 93 εκατομμύρια selfies κάθε μέρα.

    Η DxOMark χρησιμοποιεί φυσικά και πραγματικούς ανθρώπους για τα τεστ που κάνει που συνήθως αφορούν 1500 λήψεις και 2 ώρες βίντεο τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους με διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

    Για την αντικειμενική βαθμολογία που δίνουν χρειάζεται ένα πρωτόκολλο που έχει μεγάλη ακρίβεια και ειδικά στην επανάληψη και όταν η smartphone κάμερες είναι διπλά δίπλα.

    Η Sienna λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον κάθε φορά έτσι ώστε οι τεχνικοί να μετρήσουν με ακρίβεια πως μια selfie κάμερα κάνει render το χρώμα και την επιφάνεια του δέρματος και επίσης να εξακριβωθεί ο θόρυβος που κάνει την εμφάνιση του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά της Sienna είναι το γεγονός πως ποτέ δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια της. Η Sienna δημιουργήθηκε από ένα στούντιο ειδικών εφέ χρησιμοποιώντας 3D scanning από ένα κανονικό μέλος της DxOMark Mobile ομάδας.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles