20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Γιατί η Apple πρέπει να δημιουργήσει ένα οικονομικό activity band

    Asset-2-1-780x438

    H εφαρμογή Activity είναι από τις πιο σημαντικές της Apple. Η σύλληψη της είναι απλή μιας και βασίζεται σε τρία έγχρωμα δαχτυλίδια τα οποία όμως μπορούν να αλλάξουν την ζωή και την καθημερινότητα σας και πάνω από όλα να βοηθήσουν την υγεία σας.

    Το πρόβλημα είναι πως αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Activity θα πρέπει να αγοράσει ένα Apple Watch και ως γνωστόν τα Apple Watch αν μη τι άλλο είναι ακριβά.

    Ας δούμε όμως το iPod για παράδειγμα. Όταν κυκλοφόρησε ήταν αρκετά ακριβό για πολλούς καταναλωτές και έτσι η Apple δημιούργησε μια πιο απλοϊκή του έκδοση το iPod Shuffle.

    Μια τέτοια στρατηγική θα μπορούσε να την επαναλάβει η Apple; Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να κερδίσει στην αγορά ακόμη και τα activity band της Fitbit.

    Σε αντίθεση με το Apple Watch που κάνει τα πάντα και πέρα από την υγεία σας ασχολείται και με τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις σας αλλά και πολλά ακόμη ένα απλό Band που θα έκανε μόνο καταγραφή της δραστηριότητας του χρήστη θα μπορούσε να δημιουργήσει ευχάριστες εκπλήξεις για την εταιρεία.

    Δεν θα χρειάζεται μια Retina οθόνη, υποστήριξη Multi-Touch ή το να έχει κάποια κουμπιά.

    Ένα Apple Band με έναν αισθητήρα επιτάχυνσης ή ακόμη και με ένα πρόσθετο καρδιακών παλμών θα καταγράφει την δραστηριότητα του χρήστη με τον καλύτερο τρόπο και θα στέλνει αυτές τις πληροφορίες στο iPhone σας. Θα μπορεί απλά να έχει 3 έγχρωμα LED για να σας δείχνει πότε ολοκληρώνετε τα δαχτυλίδια δραστηριοτήτων σας και γενικότερα να μπορείτε να ελέγξετε την εφαρμογή Activity τόσο απλά.

    Ένα τέτοιο wearable θα έκανε ένα Apple Band αρκετά οικονομικό ενώ σίγουρα θα είχε και πάρα πολύ μεγάλη αυτονομία ακόμη και 5 ημερών με μια φόρτιση.

    Μάλιστα μια πολύ καλή εφαρμογή θα ήταν και αν υποθέσουμε πως δεν θα είχε κουμπιά το να μπορεί αυτόματα να αντιλαμβάνεται πότε ο χρήστης κάνει κάποια άσκηση, απλά περπατάει ή έχει σταματήσει και ξεκουράζεται. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με το αντιλαμβάνεται και να κατηγοριοποιεί τις κινήσεις του χρήστη κατά την διάρκεια της μέρας.

    Τώρα αν σκεφτεί κάποιος το γιατί να κάνει η Apple μια τέτοια ενέργεια που θα κανιβαλίσει το Apple Watch έχουμε να πούμε πως δεν θα είναι η πρώτη φορά. Μάλιστα όπως είπαμε στην αρχή κάτι αντίστοιχο έγινε και με το iPod και μάλιστα σαν κίνηση ήταν άκρως επιτυχημένοι εκτοξεύοντας πωλήσεις στην κατηγορία εκείνη.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles