22.3 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Αυτή είναι η απάντηση της Acer στο νέο iPad της Apple

    Η Acer ανακοινώνει το Acer Chromebook Tab 10 (D651N), το πρώτο εκπαιδευτικό tablet που υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Chrome. Το νέο Acer Chromebook Tab 10 είναι σχεδιασμένο για την εκπαίδευση των χρηστών του και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην τάξη με σκοπό να ενισχύσει τη διαδικασία της μάθησης, προσφέροντας την ταχύτητα, την απλότητα και την ασφάλεια του Chrome OS.

    Οι μαθητές μπορούν να κάνουν περισσότερα χάρη στην οθόνη QXGA και το PortableDesign

    Οι μαθητές έχουν πρόσβαση στα μαθήματα και τις εφαρμογές τους σε μία καθαρή και φωτεινή QXGA IPS touch οθόνη 9.7 ιντσών. Διαθέτοντας ανάλυση 2048 x 1536 στα 264 pixels ανά ίντσα, η οθόνη προσφέρει στους μαθητές καθαρή προοπτική πάνω στα θέματα που μελετούν. Το λεπτό και φορητό design επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του Acer Chromebook Tab 10 για εκπαίδευση παντού. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από τους νεότερους μαθητές που παρά τα μικρά τους χέρια έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τη συσκευή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Επιπλέον, το Acer Chromebook Tab 10 υποστηρίζει πλήρως το Google Play, επιτρέποντας σε δασκάλους και μαθητές την πρόσβαση σε εκατομμύρια εφαρμογές Android βοηθώντας τους να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν και να εκπαιδευτούν.

    Το μικρό του μέγεθος εξασφαλίζει ότι το Acer Chromebook Tab 10 χωράει με ευκολία σε ένα σακίδιο ή θρανίο, ενώ χάρη στο μοναδικό cobalt blue χρώμα του εντοπίζεται εύκολα. Το Acer Chromebook Tab 10 ζυγίζει μόλις 550 γραμμάρια και οι διαστάσεις του είναι 172.2 (Π) x 238.2 (Μ) x 9.98 (Υ) mm.

    Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Chrome OS να ξεχωρίζει

    Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την μπροστινή HD webcam των 2MP καθώς και τα διπλά συνοδευτικά ηχεία για συνομιλίες μέσω των Google Hangouts. Η οπίσθια 5MP camera είναι ιδανική για φωτογραφίες και video.   Με σκοπό να προσφέρει στους μαθητές επιπλέον τρόπους αλληλεπίδρασης με το Acer Chromebook Tab 10, η συσκευή εμπεριέχει το Wacom EMR stylus. Οι σπουδαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ακρίβεια τις εφαρμογές, να σχεδιάσουν, να κρατήσουν σημειώσεις και να απεικονίσουν τις ιδέες τους καθώς και να τις μοιραστούν με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Το Wacom EMR stylus ενσωματώνεται στο tablet για την ασφαλή αποθήκευσή του. Τέλος, δεν χρειάζεται μπαταρία και είναι ανθεκτικό στις πτώσεις. Επίσης, το Acer Chromebook Tab 10 παρέχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας έως και 9 ώρες, αρκετές για χρήση καθ’ όλο το σχολικό ωράριο καθώς και για τις εργασίες στο σπίτι. Τα σχολεία που διαθέτουν ειδικά εργαστήρια και wireless carts μπορούν να αξιοποιήσουν το Acer Chromebook Tab 10 για αρκετές ημέρες μέσα στο μάθημα.

    Εύκολη διαχείριση και ασφάλεια

    Οι IT administrators μπορούν να χειριστούν το νέο Acer Chromebook Tab 10 το ίδιο εύκολα με οποιαδήποτε Chrome OS-based συσκευή. Μπορούν να κάνουν updates, να διαμορφώσουν εφαρμογές καθώς και να διαχειριστούν τις extensions και policies με την άδεια Chrome Education. Το Acer Chromebook Tab 10 μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα στο σχολικό site και τα εργαστήρια καθώς το Chrome OS υποστηρίζει την είσοδο πολλαπλών χρηστών, επιτρέποντας στους μαθητές την εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες, τις εφαρμογές, τα projects, το Gmail και άλλα καθώς συνδέονται στον προσωπικό τους λογαριασμό. Ακόμα και στην περίπτωση που η συσκευή χαθεί ή καταστραφεί, οι χρήστες δεν θα χάσουν τα δεδομένα τους. Η αποθήκευση στο Google Drive[2] προστατεύει αρχεία και φωτογραφίες με ασφάλεια στο cloud και εξασφαλίζει ότι η πιο πρόσφατη έκδοση είναι πάντα διαθέσιμη. Τέλος, το Chrome OS κάνει αυτόματα updated και προστατεύει τους μαθητές από τις κακόβουλες online απειλές, όπως οι ιοί και τα malware.

    Εξαιρετική απόδοση και θύρες

    Το Acer Chromebook Tab 10 ανταποκρίνεται γρήγορα και μπορεί να τρέξει περισσότερες από μια εφαρμογές ταυτόχρονα, καθώς διαθέτει OP1 επεξεργαστή, οποίος ενσωματώνει επεξεργαστές dual-core Cortex A72 και quad-core Cortex-A53. Επιπλέον, περιλαμβάνει 4GB RAM και δυνατότητα 32GB on-board αποθήκευσης. Οι μαθητές θα παραμένουν συνεχώς συνδεδεμένοι στο δίκτυο του σχολείου χάρη στην αξιόπιστη και γρήγορη συνδεσιμότητα Wi-Fi με τεχνολογία 2×2 MIMO 802.11ac και να συνδέονται με οθόνες και άλλες συσκευές μέσω του Bluetooth 4.1. Το νέο Acer Chromebook Tab 10 περιλαμβάνει μία θύρα USB 3.1 Type-C Gen 1, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και άλλων, για τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα έως και 5Gbps και τη σύνδεση σε μία HD οθόνη. Τέλος, διαθέτει συνδυασμό ακουστικών/ ηχείου jack και έναν MicroSD card reader.

    Σχεδιασμένη υποστήριξη Augmented Reality

    Το Acer Chromebook Tab 10 θα υποστηρίζει το Augmented Reality στο μέλλον προσφέροντας στους μαθητές νέες εμπειρίες μάθησης μέσω της Expeditions AR. Η Expeditions AR είναι μία AR technology της Google που χαρτογραφεί την τάξη και τοποθετεί διάφορα 3D αντικείμενα μέσα σε αυτή καθιστώντας πιο κατανοητή τη μελέτη μαθημάτων (π.χ. βιολογία, γεωγραφία,αστρονομία).

    Τιμές και διαθεσιμότητα

    Το νέο Acer Chromebook Tab 10 (D651N) θα είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες τον Μάιο 2018. Ορισμένες προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή διάθεσης. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω του www.acer.com.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles