13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Αν η Apple παρουσιάσει απλά μια επαγωγική ασύρματη φόρτιση δεν θα πείσει

    maxresdefault

    Η Apple πολύ σπάνια ενσωματώνει μια νέα τεχνολογία. Από τα ίδια τα smartphones στους αναγνώστες δαχτυλικών αποτυπωμάτων η εταιρεία έχει σαν φιλοσοφία να περιμένει να ελέγχει τι κάνουν οι άλλες εταιρείες στον χώρο αυτό και κατόπιν να στοχεύει στην δημιουργία μιας καλύτερης έκδοσης και πιο εργονομικής που θα διορθώνει τα σφάλματα του ανταγωνισμού.

    Με τα smartphones η Apple περίμενε άλλες εταιρείες να παρουσιάσουν τις δικές τους εκδοχές με τις περισσότερες από αυτές τότε να χρειαζόντουσαν ένα stylus και κατόπιν παρουσίασε την δική της που ήταν αποκλειστικά αφής. Με του αναγνώστες δαχτυλικών αποτυπωμάτων έγινε κάτι αντίστοιχο και πάει λέγοντας.

    Για πολύ καιρό η Apple φαινόταν πως κάνει το ίδιο και με την ασύρματη φόρτιση. Σήμερα όμως έχουμε αν μη τι άλλο κάποιες αμφιβολίες ίσως μάλιστα για πρώτη φορά.

    Όπως έχουμε πει και κατά το παρελθόν η επαγωγική ασύρματη φόρτιση είναι μια μισή λύση. Αρχικά δεν είναι ασύρματη με την στενή έννοια του όρου. Χρειάζεται καλώδιο που όμως αντί να πάει απευθείας στην συσκευή σας αυτό πάει σε ένα charging pad.

    Αυτό σίγουρα είναι πιο βολικό αλλά έχει και τα προβλήματα του και τις αστοχίες του ως τρόπος φόρτισης.

    Η Apple χρησιμοποιεί την επαγωγική φόρτιση στο Apple Watch αλλά εκεί έχει λογική. Η ίδια η συσκευή είναι μικρή και δεν χρειάζεται να την χρησιμοποιήσετε συνήθως ενώ φορτίζει κατά κύριο λόγω το βράδυ.

    Όσο λοιπόν στην αγορά δεν υπήρχε κάτι καινοτόμο η Apple κατά την προσωπική μας γνώμη καλά έκανε και απέφευγε μια τέτοια λύση για το iPhone και όλοι περιμέναμε να παρουσιάσει κάποια στιγμή κάτι πιο καινοτόμο.

    Στον ορίζοντα υπήρχαν εναλλακτικές τεχνολογίες που έδειχναν να δίνουν μια λύση στο πρόβλημα της επαγωγικής ασύρματης φόρτισης.

    Η Apple μάλιστα έχει μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω σε αυτές – Βλέπε fuel cells, RF charging κτλ.

    Μέχρι πρότινος λοιπόν όλα έδειχναν πως η Apple περίμενε την ωρίμανση μιας τέτοιας τεχνολογίας για να μπορέσει να την ενσωματώσει στο iPhone της. Μια εταιρεία η Energous παρουσίασε μια τεχνολογία μερικά χρόνια πριν χρησιμοποιώντας ένα iPad για τον έλεγχο της. Υπήρχαν μάλιστα υπόνοιες πως η Apple θα συνεργαζόταν με αυτή την εταιρεία για να παρουσιάσουν μια πραγματική ασύρματη φόρτιση.

    Ένα πρόσφατο συμβόλαιο της Apple όμως φαίνεται να δείχνει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Το συμβόλαιο ήταν για εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή στην επαγωγική φόρτιση. Επίσης όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο η Apple για πρώτη φορά μπήκε στο βιομηχανικό γκρουπ που προωθεί την Qi φόρτιση – την γνωστή που ξέρουμε μέχρι σήμερα και από άλλους κατασκευαστές και που ξεκίνησε πίσω το 2009 και την έφερε για πρώτη φορά η Samsung στο πολύ ευρύ κοινό με το Galaxy S4 το 2013.

    Για την Apple να προσφέρει αυτή την ίδια τεχνολογία το 2017 θα ήταν κάτι αν μη τι άλλο απογοητευτικό. Σίγουρα πολλοί χρήστες θέλουν μια ασύρματη φόρτιση στο iPhone τους αλλά όλοι περιμένουν κάτι παραπάνω από την εταιρεία ειδικά όταν έχει καθυστερήσει τόσο πολύ να την παρουσιάσει στο κοινό.

    Αν η Apple λοιπόν δεν κάνει κάτι μαγικό με μια επαγωγική Qi ασύρματη φόρτιση τότε μάλλον δεν θα πείσει πολλούς….

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles