22.4 C
Athens
Thursday, May 9, 2024
More

    Ανησυχώ για το μέλλον του Apple TV Plus — και όλα έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις

    Θυμάμαι όταν η Apple ανακοίνωσε το Apple TV Plus. Θυμάμαι τον Tim Cook να σηκώνεται στη σκηνή και να αποκαλύπτει θριαμβευτικά τη νέα του υπηρεσία ροής σε ένα πλήθος Τύπου, YouTubers, υπαλλήλων της Apple και σταρ του Χόλιγουντ. Hταν μια απίστευτη στιγμή, ειδικά όταν ανακοίνωσαν την τιμολόγηση.

    Εκείνη την εποχή, πολλές από τις υπηρεσίες ροής κόστιζαν στους χρήστες περίπου $10, $15 ή ακόμα και $20 το μήνα. Αυτό έκανε την ανακοίνωση ακόμη πιο εκπληκτική όταν ο Cook αποκάλυψε ότι το Apple TV Plus θα κοστίζει μόνο $5 το μήνα. Ήταν σοκ για όλους, καθώς πολλοί είχαν υποψιαστεί ότι η υπηρεσία θα κόστιζε τουλάχιστον $10 το μήνα. Ακόμη και ο ίδιος ο Cook φαινόταν δύσπιστος που κατάφεραν να ξεκινήσουν την υπηρεσία σε αυτή την τιμή.

    Ωστόσο, με τις πρόσφατες αναφορές που κυκλοφόρησαν στις φήμες της Apple, φαίνεται ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εγκαταλείψει αυτό το μοντέλο χαμηλού κόστους και να χρεώσει όλους μας περισσότερο για το Apple TV Plus στο μέλλον.

    Μια πρόσφατη έκθεση εικάζει ότι η Apple προσπαθεί να φέρει περισσότερη διαφήμιση ορμή στις υπηρεσίες της. Υπηρεσίες όπως το Apple Maps και το Apple TV Plus γίνονται πιθανές εστίες εισβολής διαφημίσεων στα iPhone, iPad, Mac και Apple TV. Η έκθεση λέει ότι η Apple «αθόρυβα» πιέζει να πουλήσει απόθεμα διαφημίσεων βίντεο για την υπηρεσία ροής της.

    Η έκθεση σημειώνει ότι ο κατασκευαστής iPhone έχει ήδη προκαταρκτικές συνομιλίες με πρακτορεία μέσων ενημέρωσης σχετικά με την πώληση διαφημιστικού χώρου. Το απόθεμα θα είναι διαθέσιμο γύρω από πρωτότυπο και αθλητικό περιεχόμενο.

    Το Apple TV Plus είναι ένας προφανής υποψήφιος για την εισαγωγή διαφημίσεων στις υπηρεσίες της εταιρείας. Ενώ η υπηρεσία ροής έχει επιβιώσει για πάνω από δύο χρόνια χωρίς διαφημίσεις, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple θα το έκανε τελικά. Παρόλο που η εταιρεία δεν είναι πολύ γνωστή για τη διαφημιστική της δραστηριότητα, σχεδόν κάθε άλλη υπηρεσία ροής έχει ήδη ξεκινήσει ένα επίπεδο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Η Apple απλώς θα ακολουθούσε την υπόλοιπη αγορά με μια τέτοια κίνηση.

    Το ερώτημα είναι: τι γίνεται με αυτά τα $5 το μήνα που όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια; Έχω την αίσθηση ότι αν θέλετε να παρακολουθήσετε το Apple TV Plus στο μέλλον χωρίς διαφημίσεις, η συνδρομή σας πρόκειται να κοστίσει περισσότερο… και μάλλον φταίει η Disney.

    Όταν η Disney αποκάλυψε αρχικά το Disney Plus στον κόσμο, η υπηρεσία, παρόμοια με το Apple TV Plus, κυκλοφόρησε σε τιμή που ήταν χαμηλότερη από τις περισσότερες από τις άλλες μεγάλες υπηρεσίες ροής. Η Disney Plus ξεκίνησε αρχικά με $7 το μήνα. Στη συνέχεια, μετά από λίγο, η εταιρεία αύξησε αυτή την τιμή στα $8 το μήνα. Από τις 8 Δεκεμβρίου, η έκδοση χωρίς διαφημίσεις του Disney Plus θα κοστίζει πλέον στους πελάτες $11 το μήνα.

    Το Netflix, συγκριτικά, χρεώνει τώρα τους πελάτες που θέλουν να παρακολουθήσουν την υπηρεσία ροής του σε 4K με τα επιβλητικά $20 το μήνα. Έχουν άφθονο χώρο για να κυκλοφορήσουν ένα επίπεδο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις σε χαμηλότερη τιμή αντί να αυξήσουν την τιμή του επιπέδου χωρίς διαφημίσεις.

    Εξετάζοντας τη στρατηγική της Disney δίνεται μια εύκολη εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε όταν η Apple ανακοινώνει μια βαθμίδα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις για το Apple TV Plus στο μέλλον. Όλοι γνωρίζουμε ότι λαμβάνουμε πολύ φτηνά την υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις, επομένως είναι πιθανό η Apple να αυξήσει την τιμή αυτού του επιπέδου και να φέρει ένα επίπεδο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις από κάτω.

    Δεν θα εκπλαγώ αν τα $5 γινόταν η τιμή του επιπέδου που υποστηρίζεται από διαφημίσεις του Apple TV Plus και το επίπεδο χωρίς διαφημίσεις κατέληγε να κοστίζει $10 το μήνα.

    Προσωπικά, θα ήμουν πρόθυμος να πληρώσω το υψηλότερο κόστος. Νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ καλή βιβλιοθήκη πρωτότυπου περιεχομένου στο Apple TV+ και η εταιρεία συνεχίζει να ανεβαίνει στην κορυφή με μεγαλύτερα ονόματα και πιο φιλόδοξα έργα. Η υπηρεσία γίνεται γρήγορα το νέο HBO όσον αφορά την ποιότητα έναντι της ποσότητας.

    Η Apple μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μια τέτοια αύξηση τιμής για να δελεάσει περισσότερους πελάτες να εγγραφούν στο Apple One, την υπηρεσία πακέτου συνδρομών της εταιρείας. Εάν μπορεί να διατηρήσει κάθε επίπεδο του Apple One στις ίδιες τιμές, το πακέτο θα συνεχίσει να αυξάνει την πρόταση αξίας του στους καταναλωτές που θέλουν να απολαύσουν όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η Apple σε εξαιρετική τιμή.

    Ομολογουμένως, φαίνεται ότι είμαστε ακόμη τουλάχιστον ένα χρόνο μακριά από όλα αυτά που συμβαίνουν. Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα μέλλον όπου το Apple TV Plus κοστίζει λίγο περισσότερο, αν θέλουμε να ζήσουμε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο χωρίς διαφημίσεις.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.