22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Αναφορά: Τα headsets μικτής πραγματικότητας Apple θα έχουν την δυνατότητα σάρωσης ίριδας για έλεγχο ταυτότητας και πληρωμές

    Η συσκευή μικτής πραγματικότητας της Apple θα διαθέτει σάρωση ίριδας για τον έλεγχο ταυτότητας πληρωμών και τη σύνδεση σε λογαριασμούς, ξεχωρίζοντας από τα νέα headset Quest Pro της Meta, σύμφωνα με μια αναφορά πληρωμών από το The Information.

    Δύο άτομα, που προφανώς βοήθησαν στην ανάπτυξη της συσκευής αυτής της Apple, είπαν στο The Information ότι οι χρήστες θα μπορούν να σαρώνουν τις ίριδες τους για να συνδεθούν γρήγορα στους λογαριασμούς τους και να πραγματοποιήσουν πληρωμές, παρόμοια με το Face ID και το Touch ID – ένα χαρακτηριστικό που φημολογήθηκε για πρώτη φορά από τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi. Kuo. Λέγεται επίσης ότι η σάρωση ίριδας διευκολύνει πολλά άτομα να χρησιμοποιούν το ίδιο ακουστικό και διαφοροποιεί τη συσκευή από το Quest Pro, το οποίο στερείται οποιασδήποτε τέτοιας δυνατότητας.

    Για να ενεργοποιηθεί η σάρωση ίριδας, οι εσωτερικές κάμερες παρακολουθούν πού κοιτάζουν οι χρήστες. Η παρακολούθηση ματιών επιτρέπει επίσης στην Apple να μειώσει την πιστότητα γραφικών στην περιφερειακή όραση ενός χρήστη, μειώνοντας έτσι την ποσότητα της επεξεργαστικής ισχύος που απαιτείται για τα γραφικά. Η αγορά της γερμανικής startup SensoMotoric Instruments από την Apple το 2017 λέγεται ότι της επέτρεψε να κατασκευάσει την τεχνολογία.

    Η έκθεση επανέλαβε τη φήμη ότι τα ακουστικά της Apple θα διαθέτουν 14 κάμερες, σε σύγκριση με μόλις 10 στα ακουστικά Quest Pro της Meta, σχεδιασμένα να καταγράφουν την κίνηση για να αναπαριστούν με ακρίβεια τις πραγματικές κινήσεις σε ψηφιακά avatar. Δύο κάμερες που κοιτούν προς τα κάτω καταγράφουν προφανώς τα πόδια του χρήστη, προσφέροντας ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν διαθέτει το Quest Pro.

    Η συσκευή φέρεται να μοιάζει με «ένα ζευγάρι γυαλιά του σκι» και φαίνεται διαφορετικό από το Quest Pro. Ο σχεδιασμός της Apple λέγεται ότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε “δικτυωτά υφάσματα, αλουμίνιο και γυαλί” και κρύβει τις κάμερές της που κοιτούν προς τα έξω καλύτερα από το Quest Pro. Η συσκευή είναι επίσης φαινομενικά πιο λεπτή και ελαφρύτερη από το Quest Pro, το οποίο ζυγίζει 722 γραμμάρια.

    Επιπλέον, η έκθεση υποστηρίζει ότι τα headset της Apple επιτρέπουν σε όσους φορούν γυαλιά να κουμπώνουν μαγνητικά σε προσαρμοσμένους συνταγογραφούμενους φακούς μέσα στη συσκευή.

    Στο εξωτερικό της συσκευής, μια οθόνη που βλέπει προς τα έξω λέγεται ότι επιτρέπει σε άλλα άτομα να βλέπουν τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη. Παρά τις ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιεί πρόσθετη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, φέρεται να μπορεί να λειτουργεί με χαμηλό ρυθμό ανανέωσης για εξοικονόμηση ενέργειας, παρόμοια με τις οθόνες που είναι πάντα ενεργοποιημένες του Apple Watch και του iPhone.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.