16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το iOS 16 διαθέτει μια ολοκαίνουργια επιλογή διάταξης πληκτρολογίου iPhone

    Το iOS 16 προσθέτει εγγενή υποστήριξη για τη διάταξη πληκτρολογίου Dvorak στο iPhone, παρέχοντας στους χρήστες μια εναλλακτική στην τυπική διάταξη QWERTY. Η νέα επιλογή που προστέθηκε σημειώθηκε από τον @aaronp613 και άλλους τον Ιούλιο, αλλά το χαρακτηριστικό παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό κρυφό υπό μια έννοια μέχρι να τονιστεί αυτή την εβδομάδα από την Ars Technica και το The Verge.

    Το Dvorak σχεδιάστηκε για να κάνει την πληκτρολόγηση με δύο χέρια ταχύτερη και πιο εργονομική σε σύγκριση με το QWERTY. Κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον August Dvorak το 1936, η διάταξη μειώνει την κίνηση των δακτύλων τοποθετώντας όλα τα φωνήεντα στη μεσαία σειρά στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου, ενώ τα σύμφωνα που χρησιμοποιούνται συνήθως βρίσκονται στη δεξιά πλευρά. Ωστόσο, δεδομένου ότι η πληκτρολόγηση iPhone περιλαμβάνει μόνο τους αντίχειρές σας, το Dvorak δεν είναι τόσο ωφέλιμο στο iPhone.

    Σε ένα iPhone που έχει ενημερωθεί σε iOS 16, η διάταξη Dvorak μπορεί να ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Γενικά → Πληκτρολόγιο → Πληκτρολόγια → Αγγλικά → Dvorak, μαζί με τις υπάρχουσες επιλογές QWERTY, AZERTY και QWERTZ. Το Dvorak είναι διαθέσιμο μόνο για αγγλικά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.