24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Αναλυτής: Τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξαγοράσει η Apple την Disney

    Με τις μετοχές των εταιρειών να είσαι σε κατακόρυφη πτώση εξαιτίας της πανδημίας του coronavirus αναλυτής της Rosenblatt ανέφερε πως με βάση αυτό η Apple έχει μια μοναδική ευκαιρία να αγοράσει την Disney. Μια τέτοια κίνηση και σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή θα έφερνε κέρδος και στις δύο πλευρές.

    Πέρυσι ο Bob Iger ο οποίος διατέλεσε CEO της Disney όταν έφυγε από το συμβούλιο της Apple είχε πει χαρακτηριστικά:

    “Πιστεύω πως αν ο Steve ήταν ακόμη ζωντανός θα είχαμε ενώσει τις εταιρείες μας ή τουλάχιστον θα το συζητούσαμε πολύ πολύ σοβαρά.”

    Αυτό είναι και ένα από τα βασικά σημεία στα οποία στέκεται ο αναλυτής για την υπόθεση του πως τώρα θα ήταν μια κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε η Apple να κάνει μια τέτοια κίνηση. Ένας άλλος λόγος είναι η μεγάλη πτώση που έχει αυτή την στιγμή η μετοχή της Disney που έχει φτάσει να χάσει το 30% της αξίας της εξαιτίας και το κλείσιμο όλων των θεματικών της πάρκων ανά τον κόσμο εξαιτίας του coronavirus.

    Η αξία της Disney αυτή την στιγμή ανέρχεται στα $167 δις ένα ποσό που μπορεί η Apple να καλύψει. Μια τέτοια κίνηση θα έδινε στην Apple τεράστια δυναμική σε περιεχόμενο και ειδικά σε πρωτότυπο περιεχόμενο για την Apple TV+ υπηρεσία της.

    Να θυμίσουμε πως η Apple έχει βάλει φρένο σε όλες τις Apple TV+ παραγωγές αυτή την στιγμή και τα πλάνα για την έναρξη τους εκ νέου μπορεί να μετατεθούν ακόμη και τον επόμενο χρόνο…

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles