20.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Ανακαλύφτηκε κρυμμένο AirPlay χαρακτηριστικό στην έκδοση του 6.1 του Apple TV

    apple-tv

    Η Apple έκανε διαθέσιμη την έκδοση του λογισμικού 6.1 για το Apple TV της μαζί με την επίσημη διάθεση του iOS 7.1 την Δευτέρα. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση είχε ελάχιστες αλλαγές καθώς και την δυνατότητα να κρύβει ο χρήστης κάποια εικονίδια του κεντρικού μενού του Apple TV.

    Πέρα όμως από αυτά φαίνεται πως υπήρχε και ένα κρυμμένο χαρακτηριστικό το οποίο δεν είδε το φως της δημοσιότητας παρά το γεγονός πως είναι αρκετά σημαντικό. Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα αναφορά το ATV 6.1 επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν AirPlay συνδέσεις μέσω Bluetooth.

    Το Apple IT website AFP548.com αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “Here’s one that will make educators and education network administrators realllllly happy. There’s a hidden gem in the AppleTV 6.1 update that was released today.

    In addition to bonjour negotiation for AirPlay, iOS 7.1 devices will also look for AirPlay sources over bluetooth when doing it’s scan! This means you do NOT need bonjour to AirPlay.

    Για να λειτουργήσει το εν λόγω χαρακτηριστικό χρειάζονται 3 προϋποθέσεις. Ένα Apple TV με εγκατεστημένη την 6.1 έκδοση του λογισμικού. μια iOS συσκευή στην 7.1 και μια συνδεσμολογία IP για τις δυο αυτές συσκευές.

    Η δυνατότητες αυτού του νέου χαρακτηριστικού είναι πολλές. O συνδυασμός Apple TV + iOS γίνεται συνεχώς πιο δημοφιλής σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις. Με το νέο αυτό χαρακτηριστικό η ευκολία συνδέσεων θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη μιας και δεν θα χρειάζεται ειδικές ρυθμίσεις στο εκάστοτε δίκτυο. Επίσης οι φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει σε μια μεγάλη αναβάθμιση του Apple TV η οποία θα συμπεριλαμβάνει μεγαλύτερη συμβατότητα με τα παιχνίδια του iOS.

    Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι μιας και πιστεύουμε πως το παραπάνω χαρακτηριστικό είναι μόνο η αρχή!!

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles