17.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Αναβαθμισμένος μηχανισμός Taptic σε μελλοντικό iPhone

    Μαζί με τις φήμες που θέλουν την να περνάει σε ένα πλάνο τριετίας για κάθε νέο iPhone, το γιαπωνέζικο website Nikkei υποστηρίζει πως τα μοντέλα του 2017 θα είναι ενσωματωμένα με κάποιο υψηλότερης απόδοσης μηχανισμό δόνησης προκειμένου να μπορεί να δημιουργεί πιο περίπλοκες δονήσεις εκεί που είναι αναγκαίο.

    Taptic-Engine-iPhone-6s

     

    Η συγκεκριμένη αναφορά δεν δίνει παραπάνω πληροφορίες για το νέο μηχανισμό, αλλά ακούγεται λογικό αν θεωρήσουμε πως η Apple θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του Taptic Engine για το iPhone του 2017. Ο νέος μηχανισμός θ’ ανοίξει δρόμο γα’ ακόμη περισσότερες αναβαθμίσεις τόσο στο 3D Touch όσο και γενικότερα για το haptic feedback κατά τη διάρκεια αλληλεπίδρασης με την οθόνη της συσκευής.

    Το iPhone 8 (όπως πιστεύουμε πως θα ονομαστεί) θα φέρει αρκετές νέες αναβαθμίσεις κι αλλαγές, όπως είναι η OLED οθόνη που θα καλύπτει τη συσκευή από άκρη σε άκρη. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι αναλυτές αναφέρουν πως η Apple δε θα δώσει την ονομασία 7S στο iPhone του 2017, αλλά θα περάσει κατευθείαν στο νούμερο 8. Η φημολογούμενη αυτή συσκευή θα λέγεται πως θα έχει κι ασύρματη φόρτιση ενώ δε θα έχει το γνωστό home button ως φυσικό κουμπί.

    Σε περίπτωση, λοιπόν, που δε χρησιμοποιηθεί το φυσικό κουμπί home button, τότε ένας νέος μηχανισμός Taptic Engine θα δώσει την κατάλληλη δυνατότητα στους κατασκευαστές για να τοποθετήσουν ένα home button αφής, καθώς και εικονικά κουμπιά για την ένταση και τη σίγαση της συσκευής.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles