17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Έφτασαν τα 4 εκατομμύρια οι Mac Gamers στην πλατφόρμα της Steam

    mac+gaming

    Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως το Mac gaming για χρόνια είχε μια κακή φήμη. Οι Windows χρήστες πάντα κατηγορούσαν τους Mac χρήστες πως η πλατφόρμα που είχαν δεν ήταν για παιχνίδια.

    “Ποιος θα παίξει παιχνίδια σε έναν Mac;” ανέφεραν πολλές φορές θέλοντας να τσιγκλίσουν τους κατόχους Mac υπολογιστών.

    Σύμφωνα όμως με τα νέα δεδομένα που δημοσιοποίησε η Steam τα πράγματα εν έτη 2015 έχουν αλλάξει σημαντικά. Πλέον οι Mac βρίσκονται παντού και το Mac Gaming σημειώνει μια γεωμετρική άνοδο εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

    Το να παίζει παιχνίδια σε έναν Mac είναι μια μοναδική εμπειρία και οι Mac των τελευταίων χρόνων μπορούν να υποστηρίξουν με άνεση μεγάλους τίτλους χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με την ίδια ευκολία ενός Windows PC – Αυτή είναι η θέση μας εδώ και καιρό και δηλώνουμε 100% Mac Gamers.

    Τι έδειξε όμως η δημοσκόπηση της πλατφόρμας Steam; Σύμφωνα με τα δεδομένα λοιπόν για τον μήνα Μάρτιο το 3.43% των χρηστών της Steam είναι χρήστες OS X. Η πλατφόρμα της Steam έχει πάνω από 125 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και έτσι καταλαβαίνουμε πως έχουμε 4,28 εκατομμύρια Mac Gamers αυτή την στιγμή παγκοσμίως.

    Μπορεί λοιπόν το ποσοστό αυτό να μην τρομάζει σε καμιά περίπτωση τους χρήστες Windows αλλά δείχνει την ανοδική πορεία που έχουν πλέον οι Mac και στον χώρο του Gaming. Μια πορεία που θα συνεχίσει να αυξάνεται γεωμετρικά μιας και πολλά στούντιο πλέον μεταφέρουν μεγάλους τίτλους στο OS X ενώ παράλληλα οι πωλήσεις των Mac ξεπερνάνε τις αντίστοιχες των Windows PCs.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles