17.1 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Έξαλλη η Google με την Ευρωπαϊκή Ένωση που την κατηγορεί ότι κάνει τα στραβά μάτια στην Apple

    Την στιγμή που στην Αμερική και σε άλλες ηπείρους η Google και το Play Store μπαίνει στο μικροσκόπιο η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε μια απόφαση του 2018 καλώντας την Google να πληρώσει πρόστιμο ύψους $5 δις για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στο Android.

    Φυσικά η αντίδραση της Google ήταν άμεση τονίζοντας μάλιστα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τα στραβά μάτια στην Apple.

    Μια νέα σειρά δικαστικών μαχών θα ξεκινήσουν σύντομα με την Google να ασκεί έφεση για αυτή την απόφαση και το τεράστιο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

    Η δικηγόρος της Google Meredith Pickford ανέφερε χαρακτηριστικά:

    “Η επιτροπή έκλεισε τα μάτια της στην πραγματική ανταγωνιστική δυναμική αυτής της βιομηχανίας, αυτής μεταξύ Apple και Android. Καθορίζοντας πολύ στενά και υποβαθμίζοντας τον ισχυρό περιορισμό που επέβαλε η εξαιρετικά ισχυρή Apple, η επιτροπή εσφαλμένα διαπίστωσε ότι η Google κατέχει δεσπόζουσα θέση στα λογισμικά smartphones και app stores ενώ στην πραγματικότητα αποτέλεσε ένα διασπαστή της αγοράς αυτής και μια εξαιρετική ιστορία επιτυχίας και θεμιτού ανταγωνισμού.”

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Nicholas Khan ανέφερε:

    “Το να φέρουμε την Apple μέσα σε αυτή την εικόνα δεν αλλάζει πολύ την κατάσταση μιας και η εταιρεία έχει πολύ μικρότερο μερίδιο στην αγορά.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.