19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Όλα όσα ανέφερε στην κατάθεση του ο Phil Schiller με την Apple να ξεκινάει την υπεράσπιση της στην δικαστική μάχη με την Epic

    H Apple και επίσημα ξεκίνησε να παρουσιάζει την υπερασπιστική της γραμμή στην δικαστική της διαμάχη με την Epic Games για το App Store. Αυτή ξεκίνησε με τον Apple Fellow και App Store υπεύθυνο Phil Schiller ενώ θα ακολουθήσουν και οι Craig Federighi και Tim Cook.

    Η κατάθεση του Schiller εστίασε στην δημιουργία και παρουσίαση του App Store το 2008 καθώς και στους κανόνες αυτού αλλά και στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που βρίσκεται.

    Ο Schiller ήταν στην marketing ομάδα της Apple για 27 ολόκληρα χρόνια πριν πάρει τον ρόλο του Apple Fellow πέρυσι. Παρά όμως αυτή την τιμητική διάκριση παραμένει στο τιμόνι του App Store και των Apple event μέχρι και σήμερα.

    Αρχικά ρωτήθηκε για το πως ο Steve Jobs οργάνωσε την Apple όταν επέστρεψε εκ νέου το 1997. Ο Schiller αναφέρθηκε και στο jailbreaking αναφέροντας πως οι χρήστες κάναν jailbreak τα iPhone τους για να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων εκτός App Store. Όπως αναμενόταν δεν μίλησε με καλά λόγια για αυτό μιας και είπε πως αυτή η ενέργεια οδηγούσε συχνά τους χρήστες σε ανησυχία για την ασφάλειας τους καθώς και σε μη σταθερότητα του λογισμικού της Apple.

    O Schiller επίσης μίλησε για το iPhone SDK και το App Store το 2008 και τους λόγους για τους οποίους η Apple το άνοιξε για προγραμματιστές τρίτων. Επίσης εξήγησε γιατί η Apple αποφάσισε να αφήσει τους προγραμματιστές να επιλέξουν εκείνοι τις τιμές πώλησης των εφαρμογών τους.

    Επίσης ανέφερε πως στην Apple το κόστος διοργάνωσης του WWDC συνεδρίου κάθε χρόνο είναι περί τα $50 εκατομμύρια. Αυτό λογικά χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα για να αντικρούσει τα όσα αναφέρει η Epic ότι η Apple βγάζει πολλά έσοδα από το App Store χωρίς όμως να δικαιολογεί κάποια έξοδα στον τομέα αυτό.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο Schiller αποκάλυψε πως η Apple δημιουργεί ένα αποκλειστικό Developer κέντρο μέσα στο Apple Park. Αυτός ο χώρος θα δημιουργηθεί έτσι ώστε οι προγραμματιστές να δουλεύουν απευθείας με τους μηχανικούς της Apple και για να λαμβάνουν άμεση βοήθεια.

    Τέλος ο Schiller ανέφερε πως το 90% των προγραμματιστών ανήκουν στο App Store Small Business Program που μειώνει το μερίδιο της Apple σε 15%.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.