Το iPad είναι ένα πολύ ισχυρό tablet που μπορεί να βοηθήσει σίγουρα τόσο τους μαθητές όσο και τους δασκάλους τους. Πλέον χιλιάδες μαθητές στην Γλασκώβη της Σκωτίας θα έχουν την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα για το σχολείο τους.

Το BBC αναφέρει πως το δημοτικό συμβούλιο της μεγαλύτερης πόλης ήρθε σε συμφωνία με φίρμα IT έτσι ώστε να δώσει δωρεάν πρόσβαση σε ένα iPad σε περισσότερους από 50,000 μαθητές.

Η συμφωνία αυτή ανέρχεται στα £300 εκατομμύρια με έναν πρόχειρο υπολογισμό. Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο η κίνηση αυτή έγινε για να βοηθήσει τους μαθητές να ενταχθούν καλύτερα στην ψηφιακή εποχή και να βελτιώσουν την μάθηση τους.

“Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι εξοπλισμένα με ικανότητες που θα κάνει να λάμψουν ως ψηφιακοί πολίτες τόσο τώρα όσο και αργότερα στο εργασιακό τους περιβάλλον”

Φυσικά στα iPad αυτά μη εγκεκριμένα site και site κοινωνικής δικτύωσης θα είναι μπλοκαρισμένα από την αρχή. Επίσης το δημοτικό συμβούλιο θα έχει την δυνατότητα να διαγράψει το περιεχόμενο οποιουδήποτε iPad απομακρυσμένα.