Το επόμενο μοντέλο iPad mini ίσως έκανε την εμφάνισή του μέσω φωτογραφιών στο internet, του οποίου οι αλλαγές αφορούν χαρακτηριστικά σχεδιασμού που δεν έχουν εμφανιστεί στα μοντέλα που η Apple έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Παρόλο που δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται όντως για το επόμενο iPad mini ή κάποια δοκιμαστική του έκδοση, η μόνη κύρια διαφορά που παρατηρούμε είναι στον επανασχεδιασμό της γραμμής κεραίας για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ειδικά το σχέδιο για την κεραία, όπως εμφανίζεται στις φωτογραφίες, είναι κάτι το οποίο δεν το έχουμε ξαναδεί σε κανένα μοντέλο iPad, που έχει βγάλει σε κυκλοφορία η Apple. Επίσης το χρώμα, έτσι όπως φαίνεται, δεν είναι σαφές αν είναι το κλασσικό χρυσό που συνηθίζει να βγάζει ή πρόκειται για κάποια παραλλαγή του χρυσού, όπως το pink-gold.

Κατά τα άλλα δεν φαίνονται άλλες σημαντικές αλλαγές. Η υποδοχή ακουστικών των 3,5 χιλιοστών βρίσκεται ακόμα στην κορυφή του iPad mini, ο διακόπτης έντασης βρίσκεται ακόμα στην επάνω πλευρά και πιθανότατα υπάρχει ακόμη Lightning και όχι USB-C όπως επίσης και κανένα επιπλέον ηχείο. Το φλας για την κάμερα συνεχίζει να μην είναι μία επιλογή για την Apple. Εάν οι φήμες είναι ακριβείς και η Apple σκοπεύει όντως να διαθέσει στην αγορά ένα ανανεωμένο iPad mini πιο προσιτό οικονομικά, τότε το πιο πιθανό είναι οι επερχόμενες αλλαγές να αφορύν κυρίως το εσωτερικό του -με κάποια αναβάθμιση επεξεργαστή ίσως- και όχι τόσο την εξωτερικη του εμφάνιση.

Αυτή τη στιγμή η Apple πουλάει το iPad mini 4 από 399 δολάρια στην έκδοση wi-fi, δίνοντας βέβαια και την δυνατότητα της ακριβότερης έκδοσης με την κεραία δικτύου. Μένει να δούμε αν θα κυκλοφορήσει στο μέλλον κάποιο μοντέλο σε μια πιο low-budget έκδοση.