14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Φήμες της τελευταίας στιγμής για το WWDC: macOS Big Sur, iOS 14 home screen ανασχεδίαση, HomeKit εστίαση στο tvOS 14, όχι νέο hardware σήμερα

    Με το WWDC Keynote να ξεκινάει σε λίγες ώρες από τώρα, την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια σειρά από φήμες το σαββατοκύριακο που μας πέρασε για το τι να αναμένουμε από την Apple.

    Μία από αυτές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ως πηγή μια σελίδα στο Weibo που έχει αποδειχθεί αξιόπιστη και κατά το παρελθόν.

    Σύμφωνα λοιπόν με αυτή το επόμενης γενιάς macOS θα έρθει με την ονομασία “Big Sur” και έχει νέο σχεδιασμό στην διεπαφή του με τον χρήση αλλά και μια μεγάλη αναβάθμιση του Safari. Ότι αφορά το iOS 14 αναμένουμε αλλαγές στην κεντρική οθόνη με την εισαγωγή widgets για πρώτη φορά.

    Στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε πως και tvOS θα έχει μια πιο βαθιά ενσωμάτωση του HomeKit. Αυτή την στιγμή μέσω Apple TV μπορεί κάποιος να κάνει έλεγχο των HomeKit αξεσουάρ του αλλά δεν υπάρχει μια Home εφαρμογή στο tvOS όπως στις άλλες πλατφόρμες της Apple.

    Επιπλέον γίνεται αναφορά σε μια νέα σχεδίαση του Sidecar για το iPadOS.

    Τέλος αρκετές πηγές μέσα σε αυτές και ο γνωστός πλέον Jon Prosser υποστηρίζουν πως δεν θα έχουμε κάποια hardware κυκλοφορία στο φετινό WWDC. Αυτό δεν σημαίνει πως η Apple δεν θα κάνει έστω tease κάποια νέα συσκευή.

    Μια άλλη αναφορά με πολύ ενδιαφέρον έρχεται από το MacRumors που αποκαλύπτει πως η Apple ανανέωσε τα δικαιώματα της για το trademark “Rosetta” στην Ιαπωνία. Αυτό το όνομα είχε ο emulator της Apple πριν χρόνια όταν και έγινε η μεταφορά από τα PowerPC σε αυτά με Intel επεξεργαστές. Μπορεί λοιπόν η Apple να χρησιμοποιήσει εκ νέου αυτό το όνομα για έναν emulator αυτή την φορά που θα βοηθήσει τις Mac εφαρμογές να μεταφερθούν από μηχανήματα με Intel επεξεργαστές σε αντίστοιχα με ARM επεξεργαστές. Εξάλλου αναμένεται πως η Apple θα ανακοινώσει σήμερα την μεταφορά σε ARM επεξεργαστές.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.