17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Υπάρχει περίπτωση η Apple να μην ενσωματώσει το Touch ID στο iPhone 8;

    iphone-8-concept11

    Έχουμε διαβάσει μια σειρά από φήμες τον τελευταίο καιρό που θέλουν την Apple διακαώς να προσπαθεί να ενσωματώσει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην ίδια την οθόνη στο iPhone 8 αλλά πάρα αυτά όλοι κάνουν λόγο για μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε κάτι τέτοιο.

    Αυτό το αναφέρουν πλέον έγκυρες πηγές όπως το Bloomberg, WSJ, New York Times ενώ και τα σχεδιαγράμματα που έχουν διαρρεύσει δείχνουν έναν σχεδιασμό χωρίς κάποιο πλαίσιο στην εμπρόσθια όψη για τον Touch ID αισθητήρα στο κάτω μέρος. Επίσης στο φως της δημοσιότητας έφτασαν μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατοχύρωσε η εταιρεία που δείχνουν κάτι αντίστοιχο και πως η Apple εδώ και καιρό εργάζεται πάνω σε κάτι τέτοιο.

    Αυτό που παρατηρούμε είναι πως μια τέτοια ενέργεια από την Apple δεν είναι συνηθισμένη. Συνήθως η εταιρεία αφήνει άλλους κατασκευαστές να δοκιμάσουν μια νέα τεχνολογία πριν παρουσιάσει την δική της λύση στην αγορά που 99% είναι πιο προσεγμένη και δουλεύει πολύ καλύτερα.

    Με βάση το παραπάνω είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως ίσως η Apple φέτος χρειαστεί εναλλακτικά σχέδια στην περίπτωση που δεν καταφέρει να ενσωματώσει με επιτυχία το Touch ID στην ίδια την οθόνη.

    Ένα από αυτά θέλει την μετακίνηση του αισθητήρα στο πίσω μέρος της συσκευής. Αυτό θα ήταν μια εύκολη λύση αλλά παράλληλα φτωχή σε σύλληψη και υλοποίηση.

    Τον τελευταίο καιρό ακούμε και για ακόμη ένα εναλλακτικό που θέλει την Apple να απομακρύνει εξολοκλήρου το Touch ID από την συσκευή. Ένας αναλυτής τόνισε πως αν και η Apple είναι διατεθειμένη να καθυστερήσει το επίσημο λανσάρισμα της συσκευής στην αγορά μέχρι να λύσει το πρόβλημα αυτό αν δεν τα καταφέρει σε εύλογο διάστημα ίσως αναγκαστεί να μην φέρει το Touch ID στο iPhone 8.

    Σε αυτή την περίπτωση η Apple θα βασιστεί στην φημολογούμενη αναγνώριση προσώπου για την ασφάλεια της συσκευής.

    Βέβαια αυτός ο βιομετρικός τρόπος έχει τα δικά του προβλήματα και στις υλοποιήσεις που έχουμε δει από άλλους κατασκευαστές σίγουρα δεν αποτελεί τον καλύτερο αντικαταστάτη του Touch ID.

    Αν φέρει η Apple την αναγνώριση προσώπου στο iPhone σίγουρα θα τον θέλει σαν δεύτερο τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής κρατώντας ως πρώτο το Touch ID.

    Στο ίδιο μήκος κύματος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το Apple Pay. Η Apple έχει βάλει πολύ δουλειά και κόπο στο να πείσει τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών για την ασφάλεια του Touch ID. Οι καταναλωτές πλέον αισθάνονται σίγουροι για την ασφάλεια μιας συναλλαγής με το δαχτυλικό τους αποτύπωμα.

    Αν η Apple αφαιρούσε το Touch ID σίγουρα θα δημιουργούσε μια μεγάλη αναστάτωση στο όλο οικοδόμημα του Apple Pay τρόπου πληρωμής.

    Πραγματικά αν η Apple επιμένει στον σχεδιασμό έχει περισσότερη λογική να βάλει τον αισθητήρα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος του iPhone 8 πάρα να μην τον ενσωματώσει καθόλου.

    Το τοπίο παραμένει ακόμη θολό πολύ…. Θα δούμε τους επόμενους μήνες που θα οδηγήσει η επιμονή της εταιρείας σε αυτό τον νέο σχεδιασμό και αν θα χρειαστούν ή όχι κάποιες θυσίες ή καθυστερήσεις στην ίδια την κυκλοφορία της συσκευής στην αγορά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles