Τo iPhone ή το iPad σας δεν εμφανίζεται στο Finder; Σας έχουμε την λύση

0
1205

Αν το Mac σας έχει εγκατεστημένο το macOS Catalina και έχετε συνδέσει το iPhone σας σε αυτό τότε θα γνωρίζετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε πράγματα όπως backups του iPhone σας αλλά και συγχρονισμού του από το Finder αντί για το iTunes που γινόταν παλαιότερα.

Κάποιες φορές όμως ίσως βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση όπου το Finder δεν αναγνωρίζει την συσκευής ας.

Τι να κάνετε στην περίπτωση που το Mac σας δεν αναγνωρίζει το iPhone ή iPad

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι να δείτε αν η USB θύρα δουλεύει κανονικά. Αφαιρέστε τα πάντα και εν συνεχεία κάντε τεστ κάθε θύρα με το καλώδιο τοποθετημένο στο iPhone ή στο iPad σας.

Αλλά αν και το πρόβλημα μπορεί να είναι θέμα hardware κάποιες φορές έχει να κάνει και με το λογισμικό. Αν δοκιμάσετε λοιπό όλες τις USB θύρες με το iPhone ή το iPad σας και η συσκευή δεν κάνει την εμφάνιση της τότε το επόμενο βήμα είναι να δείτε αν η συσκευή εμφανίζεται στο System Information ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Συνδέσετε το iPhone ή iPad στο Mac.
  2. Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στο Mac.
  3. Κρατώντας κρατημένο το Option πλήκτρο (ή το Alt σε κάποια πληκτρολόγια), κάντε κλικ στο System Information.
  4. Κάντε κλικ στο USB στην πλευρική μπάρα

Αν το iPhone σας εμφανιστεί στο USB μενού αυτό σημαίνει πως το Mac σας αναγνωρίζει το iPhone ως μια συνδεμένη συσκευή αλλά το macOS για κάποιο λόγο δεν το κάνει. Σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώστε πως έχετε κάνει όλες τις αναβαθμίσεις του macOS στο σύστημα σας.

Πώς να κάνετε το iPhone ή iPad να εμφανιστεί στο Finder

Αν έχετε κάνει τα παραπάνω βήματα και η συσκευής ας ακόμη δεν εμφανίζεται στην πλευρική μπάρα του Finder τότε μπορείτε να κάνετε και τα εξής:

  1. Συνδέσετε το iPhone ή iPad στο Mac.
  2. Κάντε κλικ στο Finder στην μπάρα του Μενού
  3. Κάντε κλικ στο Preferences
  4. Κάντε κλικ στο Sidebar tab.
  5. Κάντε κλικ στο κουτάκι δίπλα στο CDs, DVDs, και iOS Devices στην περίπτωση που δεν είναι επιλεγμένο και περιμένετε για λίγο (Στην περίπτωση που είναι ήδη επιλεγμένο τότε κάντε κλικ περιμένετε για λίγο και κάντε εκ νέου κλικ και επιλογή του και δώστε λίγο χρόνο)

Μετά από λίγο το iPhone ή το iPad σας θα πρέπει να εμφανιστεί στην πλευρική μπάρα του Finder.