Saturday, July 27, 2024

Τόσο το HomePod όσο και το HomePod Mini διαθέτουν αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας

Το επανεισαχθέν HomePod προσφέρει αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας, αλλά η Apple ενεργοποιεί επίσης τη λειτουργία στο HomePod mini.

Τόσο το HomePod όσο και το HomePod Mini διαθέτουν αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας

Ο ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας και υγρασίας του HomePod μπορεί να μετρήσει εσωτερικά περιβάλλοντα, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν αυτοματισμούς που κλείνουν τα στόρια ή ενεργοποιούν αυτόματα έναν ανεμιστήρα ή έναν θερμαντήρα όταν επιτευχθεί μια συγκεκριμένη θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο, για παράδειγμα. Αυτές οι πληροφορίες εκτίθενται στην εφαρμογή Home όπως κάθε άλλο αξεσουάρ έξυπνου σπιτιού.

Όπως επισημαίνεται στην ενότητα σύγκρισης της ιστοσελίδας του HomePod, το HomePod mini προσφέρει τώρα αυτή τη λειτουργία. Φαίνεται ότι αντί να είναι μια νέα έκδοση του HomePod mini‌, πρόκειται για μια αναδρομικά ενεργοποιημένη λειτουργία, με τον αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας να υπάρχει ήδη σε όλα τα μοντέλα mini HomePod από την κυκλοφορία.

Το 2021, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι το ‌HomePod mini‌ περιλαμβάνει έναν αδρανή αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας – ένα εύρημα που επιβεβαιώθηκε επίσης από το iFixit. Φαίνεται ότι το στοιχείο τώρα επιτέλους ενεργοποιείται, πιθανώς μέσω μιας μελλοντικής ενημέρωσης λογισμικού.

Η Apple σημειώνει ότι η ανίχνευση θερμοκρασίας και υγρασίας του HomePod είναι βελτιστοποιημένη για εσωτερικές, οικιακές ρυθμίσεις με θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεταξύ 15ºC και 30ºC και σχετική υγρασία περίπου 30 έως 70 τοις εκατό.

Η ακρίβεια του αισθητήρα μπορεί να μειωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις όπου ο ήχος αναπαράγεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλά επίπεδα έντασης, πιθανότατα λόγω της παραγωγής θερμότητας από την ίδια τη συσκευή. Το HomePod προφανώς απαιτεί επίσης λίγο χρόνο για τη βαθμονόμηση των αισθητήρων αμέσως μετά την εκκίνηση, προτού εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.