Το Night Shift mode ίσως έρθει σε Mac, Apple Watch και CarPlay

0
122

iOS-9.3-Night-Shift-mode-teaser-003

Το Night Shift mode, είναι νέο χαρακτηριστικό του iOS 9.3 που βοηθάει τους χρήστες να έχουν έναν πιο υγιεινό ύπνο μειώνοντας το μπλε φως που εκπέμπει η συσκευή στα μάτια με το που δύσει ο ήλιος.

Αυτό λοιπόν το πολύ χρηστικό χαρακτηριστικό ίσως σύντομα βρει τον δρόμο του και στα Mac, το Apple Watch αλλά ακόμη και το Car Play σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα το Patently Apple.

Μια αίτηση πνευματικών δικαιωμάτων με τίτλο “Computer software for controlling computer and mobile device display screens,” έχει καταχωρηθεί στο αντίστοιχο γραφείο στην Αμερική, Trademark Office (USPTO), και συγκεκριμένα καλύπτει τα smartphones (iPhone), smartwatches (Apple Watch), υπολογιστές (Mac) και τέλος αυτοκίνητα (Car Play).

Η αίτηση αυτή πνευματικών δικαιωμάτων έχει κατατεθεί τόσο στην Αμερική όσο και στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποτελέσει έκπληξη αν μέσα στους επόμενους μήνες ή και χρόνια δούμε το Night Shift χαρακτηριστικό σε όλες τις Apple συσκευές – ναι ακόμη και στο Apple TV.

Για παράδειγμα το F.lux είναι μια δωρεάν Mac εφαρμογή που αλλάζει τον χρωματισμό της οθόνης του Mac με την δύση του ηλίου. Ως εφαρμογή έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία με 15 εκατομμύρια λήψεις μέχρι σήμερα και αν μη τι άλλο δείχνει πως ο κόσμος έχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το χαρακτηριστικό.

Ο δημιουργός του F.lux δοκίμασε να την κυκλοφορήσει και στο iOS στο App Store αλλά η Apple δεν την ενέκρινε πιθανώς γιατί ήδη ετοίμαζε το Night Shift mode εκείνη την περίοδο.