Monday, June 14, 2021

Το macOS Monterey επιτρέπει την διαγραφή ενός Mac χωρίς να χρειαστεί εκ νέου εγκατάσταση του λογισμικού

Έχουν περάσει μερικές μέρες από την στιγμή που η Apple ανακοίνωσε το macOS Monterey και συνεχίζουμε να βρίσκουμε νέα χαρακτηριστικά του που δεν ανακοινώθηκαν στο WWDC Keynote της Δευτέρας.

Ακολουθώντας τα βήματα των iPhone και iPad το Mac έχει πλέον την δυνατότητα επιλογής “Erase All Content and Settings” με το macOS Monterey. Η επιλογή αυτή θα επιτρέπει στον χρήστη να διαγράψει όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές στο Mac χωρίς όμως να χρειάζεται να κάνει εκ νέου εγκατάσταση του macOS λογισμικού.

Με αυτό τον τρόπο η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι πολύ εύκολη διαδικασία.

Erase all contents and settings
System Preferences now offers an option to erase all user data and user-installed apps from the system, while maintaining the operating system currently installed. Because storage is always encrypted on Mac systems with Apple silicon or the T2 chip, the system is instantly and securely “erased” by destroying the encryption keys.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.