Το Instagram αφαιρεί τα αγορασμένα likes, followers και comments

0
1141

Tο Instagram  ανακοίνωσε πως ξεκινά μια ενέργεια μείωσης της “μη αυθεντικής δραστηριότητας” στην πλατφόρμα του, εννοώντας φυσικά τις εφαρμογές τρίτων που πραγματοποιούν likes, follows και comments, καθώς παραβιάζουν την πολιτική του. Προειδοποιεί και τους χρήστες να πάψουν την οποιαδήποτε χρήση τέτοιων εφαρμογών.

Παίρνουμε κάποια μέτρα για να περιορίσουμε αυτό το είδος της συμπεριφοράς. Οι λογαριασμοί που εντοπίζουμε, που κάνουν χρήση τέτοιων υπηρεσιών θα λάβουν ένα μήνυμα μέσα από την εφαρμογή, το οποίο θα τους ειδοποιεί πως έχουμε αφαιρέσει τα ψεύτικα likes, τους ακολούθους και τα σχόλια που έκανε ο λογαριασμός τους σε άλλους.

Το σύστημα των ψεύτικων likes συνήθως δουλεύει ζητώντας το password του χρήστη, ώστε να υπάρχουν ψευδείς αλληλεπιδράσεις με το δικό τους account. Το Instagram θα ζητήσει από αυτούς τους χρήστες να αλλάξουν και τον κωδικό τους. Αν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί, οι χρήστες θα δουν “την εμπειρία τους στο Instagram να επηρεάζεται”, όπως για παράδειγμα με περιορισμένη πρόσβαση σε κάποια χαρακτηριστικά.