Το Fortnite έχει ως στόχο να εξελιχθεί περισσότερο από ένα παιχνίδι σύμφωνα με τον CEO της Epic Games.

O CEO Tim Sweeney μοιράστηκε το όραμα του στο Business Insider.

“Αναφέρει λοιπόν πως ο τίτλος πρόσφατα πρόσθεσε το creative mode στο πλέον συμμετέχουν ενεργά 100 εκατομμύρια παίχτες. Ο στόχος σύμφωνα με τον ίδιο είναι να χτίσουν σε αυτή την επιτυχία των creative mode δίνοντας στους παίχτες περισσότερα εργαλεία για να χτίσουν και να συμμετέχουν δημιουργικά στον ψηφιακό κόσμο του ψηφιακού κόσμου του Fortnite. Μέσω αυτού οι παίχτες θα έρθουν και πιο κοντά στην πλατφόρμα δημιουργίας της Epic, την Unreal Engine. O Sweeney αναφέρει πως θέλουν να χτίσουν έναν ψηφιακό – κοινωνικό κόσμο κάτι σαν ένα metaverse”

Σύμφωνα με τον ίδιο:

“Βλέπουμε το Fortnite να εξελίσσεται καθημερινά, εξελίσσεται πέρα από ένα παιχνίδι. Θα υπάρξουν περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα που θα συμβούν σε αυτό το κόσμο. Αυτό θα του επιτρέψει να εξελιχθεί με τρόπους που δεν έχουν κάνει προηγούμενα παιχνίδια.”

Η εταιρεία αναφέρει πως το Creative mode, όπου παίχτες δουλεύουν μαζί για να χτίσουν πράγματα στον κόσμο του Fortnite, έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον και δείχνει πως σύντομα μπορεί να γίνει ένας online κόσμος.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως η Epic στοχεύει στην μεταμόρφωση του Fortnite σε κάτι σαν το Second Life.

O τίτλος ήδη έχει δώσει κέρδη στην Epic ύψους $3 δις μέσα στο 2018.