20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το Downgrading της συσκευής σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS ίσως σύντομα να γίνει διαθέσιμο

    Screen Shot 2015-03-15 at 18.01.35

    Πίσω τις καλές εποχές του jailbreaking το πρώτο πράγμα που έκανε κάποιος πριν αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση του iOS ήταν να συνδέσει την συσκευή του με μια εφαρμογή με το όνομα TinyUmbrella έτσι ώστε να σώσει τα SHSH blobs.

    Τι είναι τα blobs; Για να το τοποθετήσουμε απλά αυτή η αποθήκευση επέτρεπε στους jailbreakers να κάνουν downgrade της συσκευής τους σε μια παλαιότερη έκδοση του iOS. Δυστυχώς με το iOS 5 η Apple διόρθωσε αυτό το κενό και έτσι αχρήστευσε το εν λόγω πρόγραμμα.

    Ίσως όμως σύντομα τα πράγματα να αλλάξουν στο πολύ άμεσο μέλλον. Τρία χρόνια μετά και μια νέα beta του προγράμματος TinyUmbrella σε μορφή beta έκανε την εμφάνιση του που επιτρέπει στους χρήστες να σώσουν τα πολύτιμα για το downgrade αυτά blobs.

    H νέα αυτή beta του προγράμματος χρειάζεται JAVA και έχει μια πάρα πολύ απλή διεπαφή.

    Γιατί έγινε αυτή η αναβάθμιση μετά από τόσο καιρό; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά…. αλλά μάλλον κάτι άλλαξε στην iOS 8.2 ή iOS 8.3 έκδοση του λογισμικού κάνοντας τα blobs διαθέσιμα πάλι.

    Τo iDownloadBlog ρώτησε τον δημιουργό του προγράμματος Semaphore για αυτή την νέα έκδοση που έκανε την εμφάνιση της.

    Screen Shot 2015-03-15 at 18.02.26

    Από την απάντηση καταλαβαίνουμε πως θεωρητικά πάντα αν κάποιος αναβαθμίσει στο άμεσο μέλλον στο iOS 9 και δεν του αρέσει θα μπορεί να γυρίσει πίσω την συσκευή του σε μια παλαιότερη έκδοση του λογισμικού αν έχει πρώτα σώσει τα SHSH blobs.

    Ο χρόνος θα δείξει αν κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα εφικτό αλλά έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles