Το νέο iPad mini 5 θα μοιάζει με το iPad mini 4 σχεδιαστικά και θα είναι η οικονομική πρόταση της Apple

0
479

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας το iPad mini 5 δεν πρόκειται να είναι μια από τις πιο ενθουσιώδεις αναβαθμίσεις σύμφωνα με πρόσφατες διαρροές. Το Macotakara με βάση πηγών από τους κατασκευαστές αξεσουάρ ανέφερε πως το νέο iPad mini που αναμένουμε να δούμε φέτος θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο σχεδιαστικά με το iPad mini 4.

To site αναφέρει πως το νέο αυτό iPad θα αποτελέσει την οικονομική πρόταση της Apple και έτσι θα είναι μια σχετική “παλαιά” συσκευή. Κρατώντας τον ίδιο σχεδιασμό η Apple, θα έρθει με μια Lightning συνδεσμολογία, Touch ID καθώς και μια 3.5 mm θύρα ακουστικών. Θα έχει τα ίδια πλαίσια αλλά και διαστάσεις. Το μικρόφωνο στο κάτω μέρος θα τοποθετηθεί κεντρικά κάτι που είχαμε δει και στο 6ης γενιάς 9.7 ιντσών iPad.

Με την σειρά του το Onleaks αναφέρει σε tweet του πως πρόσφατα έφτασε στην κατοχή του ένα CAD σχέδιο του iPad mini 5 που και αυτό επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω. Μέσα στο Σ/Κ o γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo και αυτός προβλέπει πως η συσκευή θα έχει μια αναβάθμιση στο hardware μόνο και σε ότι αφορά τον επεξεργαστή.

Το iPad mini 4 κυκλοφόρησε πίσω το 2015, πριν σχεδόν 4 χρόνια, αλλά η Apple το πουλάει ακόμη στην έκδοση των 128 GB προς $399 ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει ο A8 επεξεργαστής.

Σύμφωνα με το Macotakara το νέο iPad Mini θα δεχθεί μια σημαντική αναβάθμιση στην επεξεργαστική του ισχύ με έναν A10 επεξεργαστή ο οποίος μπορεί να είναι προγενέστερη έκδοση του πανίσχυρου A10X επεξεργαστή που βρίσκεται στο εσωτερικό των 2017 iPad Pro.