23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το νέο “CarKey” χαρακτηριστικό θα σας επιτρέπει να στέλνετε ένα ψηφιακό κλειδί μέσω της εφαρμογής Μηνυμάτων

    Ένα από τα πιο μεγάλα χαρακτηριστικά που έρχονται στις iOS συσκευές έχει να κάνει με το νέο “CarKey” API.

    Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η Apple επίσημα δεν έχει ανακοινώσει κάτι για αυτό το νέο API που ανακαλύφτηκε από την πρώτη developer beta της iOS 13.4 έκδοσης αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία δεν δουλεύει πάνω σε αυτό. Το CarKey API θα επιτρέπει στους iOS και watchOS χρήστες να ξεκλειδώνουν, κλειδώνουν και να ξεκινούν συμβατά με αυτό οχήματα.

    Το χαρακτηριστικό επίσης θα κάνει δυνατή την αποστολή ενός ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου επίσης. Με την δεύτερη developer beta που είχαμε χθες είχαμε την επιβεβαιώση πως η κοινοποίηση ενός τέτοιου κλειδιού θα είναι τόσο εύκολη όσο κάποιος να στείλει ένα μήνυμα από την εφαρμογή Messages.

    Η κοινοποίηση ενός ψηφιακού κλειδιού θα σημαίνει πως ο χρήστης θα δίνει την δυνατότητα σε κάποιο προσωρινά ή μόνιμα να έχει πρόσβαση στο όχημα του. Η κοινοποίηση θα είναι εύκολη με τον χρήστη να στέλνει το ψηφιακό κλειδί με μορφή κειμένου μέσου της iMessage εφαρμογής ή της Message εφαρμογή. Η αποστολή αυτή θα γίνεται αποκλειστικά με έναν παραλήπτη και με παραλήπτη που ο χρήστης θα έχει επικοινωνήσει μαζί του νωρίτερα.

    CarKey is not available in group conversations. You can send CarKey in conversations with an individual.

    Για να λειτουργήσει το όχημα θα πρέπει να έχει έναν NFC πομπό και έτσι οι χρήστες μέσω αυτού θα μπορούν να κλειδώνουν, ξεκλειδώνουν, ξεκινούν ή σταματούν το όχημα μέσω του iPhone ή του Apple Watch.

    [Vehicle Owner] invited you to use their [Vehicle Model] with unlock & drive access. This allows you to use your ‌iPhone‌ and ‌Apple Watch‌ to unlock/lock the car, start the engine and drive.

    To CarKey για να λειτουργήσει θα χρειάζεται μια βιομετρική αυθεντικοποίηση του χρήστη πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία.

    Η NFC υποστήριξη δεν είναι διαδεδομένη αυτή την στιγμή στην αυτοκινητοβιομηχανία και έτσι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πως η Apple θα συνεργαστεί με εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων για αυτό το σκοπό.

    Εδώ να τονίσουμε πως η Apple αποτελεί μέλος του Car Connectivity Consortium (CCC), το οποίο ήδη έχει δημιουργήσει τα specs για NFC ψηφιακά κλειδιά.

    Apple is a member of the Car Connectivity Consortium (CCC), which has developed an NFC-based Digital Key 2.0 specificationmade available at the end of 2019. The new specification establishes a secure connection between mobile devices and vehicles over NFC.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles