Friday, July 26, 2024

Τι περιμένουμε να δούμε στο #AppleEvent την Τρίτη: iPhone 13, Apple Watch Series 7 κ.α

H Apple θα παρουσιάσει το iPhone event της αυτή την Τρίτη στις 14 Σεπτεμβρίου και όπως και πέρυσι θα είναι ψηφιακό και θα κοινοποιηθεί μέσω ζωντανού stream. Ακούμε και διαβάζουμε φήμες για το τι θα δούμε σε αυτό το event εδώ και μήνες και πλέον έχουν μια καλή εικόνα.

iPhone 13

Η Apple θα κυκλοφορήσει 4 iPhones το 2021 και πιο συγκεκριμένα ένα 5.4-ιντσών iPhone 13 mini, ένα 6.1-ιντσών iPhone 13, ένα 6.1-ιντσών iPhone 13 Pro, και ένα 6.7-ιντσών iPhone 13 Pro Max.

Τα iPhone 13 μοντέλα θα είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα iPhone 12 μιας και περιμένουμε μικρές σχεδιαστικές αλλαγές. Με βάση αυτό τα νέα μοντέλα μπορεί να έχουν λίγο μεγαλύτερο πάχος και κάποιους νέους χρωματισμούς. Ένα πιο σκοτεινό graphite gray, ένα bronze ακόμη και ένα pink shade χρώμα εικάζονται πολύ έντονα.

Τα πλευρικά κουμπιά μπορεί να είναι ελαφρώς προς τα κάτω ενώ αλλαγές έχουμε στην σχεδίαση της κάμερας. Τα iPhone 13 Pro θα έχουν ένα μεγαλύτερο πλαίσιο και εξόγκωμα στο πίσω μέρος ενώ τα iPhone 13 mini και iPhone 13 θα έχουν τους φακούς τους σε διαγώνια διάταξη.

Στην μπροστινή πλευρά αναμένουμε ένα μικρότερο Face ID notch με το ηχείο να μεταφέρεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Επίσης ίσως έχουμε και κάποιες βελτιώσεις στο ίδιο το Face ID αλλά δεν έχουμε πληροφορίες πολλές πάνω σε αυτό.

Τα iPhone 13 Pro μοντέλα φημολογούνται πως θα έχουν μια 120Hz ProMotion οθόνη επιτέλους ενώ αυτή θα έχει και το always on χαρακτηριστικό που έχουμε και στα Apple Watch μοντέλα.

Στο εσωτερικό των iPhone 13 θα συναντήσουμε των 5nm Α15 επεξεργαστή που αναμένουμε να είναι πιο γρήγορος και πιο αποδοτικός δίνοντας καλύτερη αυτονομία στις συσκευές σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Το Qualcomm X60 modem θα δώσει πιο γρήγορες 5G συνδέσεις και καλύτερη 5G κάλυψη ενώ στο WiFi θα έχουμε υποστήριξη του νεότερου WiFI 6E.

H Apple φημολογείται πως θα φέρει μεγαλύτερες μπαταρίες σε όλα τα iPhone 13 μοντέλα που σημαίνει καλύτερη αυτονομία – Τα Pro μοντέλα όμως με την always on οθόνη και τον 120Hz ρυθμό ανανέωσης μπορεί να μην δουν τεράστια διαφορά. Φήμες θέλουν επίσης η ενσύρματη σύνδεση να δίνει υποστήριξη μέχρι και τα 25W ενώ η αντίστροφη φόρτιση είναι μια πιθανότητα φέτος αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια αξιόπιστη πηγή.

Η τεχνολογία της κάμερας βελτιώνεται κάθε χρόνο και έτσι οι φήμες θέλουν όλα τα νέα iPhones να έχουν σημαντικές αναβαθμίσεις σε αυτό το τομέα με τις μεγαλύτερες να γίνονται στα Pro μοντέλα.

Τα iPhone 13 Pro και Pro Max αναμένεται να έχουν αισθητήρες με μεγαλύτερα pixels δίνοντας καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ενώ και ο Ultra Wide φακός θα έχει μια αυτόματη εστίαση με βελτιωμένο f/1.8 για αυτό τον σκοπό. Ο μηχανισμός sensor-shift-stabilization αναμένεται να είναι διαθέσιμος σε όλα τα iPhone 13 για καλύτερη σταθερότητα για την Wide κάμερα. Στα Pro μοντέλα ο Ultra Wide φακός μπορεί να χρησιμοποιεί και αυτός για πρώτη φορά αυτό το σύστημα.

Θα έχουμε ένα νέο cimenatic βίντεο mode παρόμοιο με το Portrait mode για τις λήψεις βίντεο ενώ η Apple θα φέρει και ProRes υποστήριξη στα Pro μοντέλα στον τομέα του βίντεο. Τα ενσωματωμένα φίλτρα στην κάμερα θα βελτιωθούν για αντικείμενα του κάδρου και ανθρώπους και θα δίνουν μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ το Night Mode μπορεί αν αποδίδει καλύτερα χρώματα καθώς και να αναγνωρίζει τον νυχτερινό ουρανό.

Στον τομέα του αποθηκευτικού χώρου κάποια iPhone 13 μοντέλα μπορεί για πρώτη φορά να έχουν 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Apple Watch Series 7

Δεν αναμένουμε νέα χαρακτηριστικά υγείας στο Apple Watch φέτος αλλά θα έχουμε μια νέα σχεδίαση φέτος. Τα Apple Watch Series 7 θα ταιριάζουν σχεδιαστικά περισσότερο στα iPhone 13 μιας και θα υιοθετήσουν τον ίδιο επίπεδο σχεδιασμό με τις αυστηρές γωνίες.

Το Apple Watch Series 7 θα έρθει σε νέες 41mm και 45mm διαστάσεις. Σε συνδυασμό με τα λεπτότερα πλαίσια αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες οθόνες με την οθόνη να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του ρολογιού.

Μπορεί να έχουμε νέους χρωματισμούς επίσης όπως έναν νέο πράσινο που μπορεί να αντικατασταθεί ή να προστεθεί δίπλα στον μπλε που είδαμε πέρυσι.

Θα έχουμε ένα νέο S7 chip και επειδή είναι μικρότερο θα δώσει περισσότερο χώρο για άλλα εξαρτήματα όπως μια μεγαλύτερη μπαταρία. Επίσης θα έχουμε ένα βελτιωμένο U1 chip.

Η Apple σχεδιάζει νέα watch faces για τις μεγαλύτερες οθόνες.

AirPods 3

Τα πιο οικονομικά earbuds θα δεχτούν αναβάθμιση φέτος και μπορεί να τα δούμε στο event του Σεπτεμβρίου με τα AirPods 3 να δέχονται έναν νέο σχεδιασμό που θα τα φέρει πιο κοντά στα AirPods Pro.

Αναμένουμε βελτιωμένη αυτονομία ενώ δεν θα έχουμε χαρακτηριστικά όπως η ακύρωση θορύβου που θα μείνει αποκλειστικό χαρακτηριστικό των AirPods Pro.

Νέες αναβαθμίσεις στο λογισμικό

H Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, και tvOS 15.

Τώρα αν τα iPhone ανακοινωθούν στις 14 και λανσαριστούν στις 24 για παράδειγμα οι διαθέσιμες παραπάνω ενημερώσεις λογικά θα φτάσουν στο ευρύ κοινό στις 22 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα κάποιες από τις αναβαθμίσεις να γίνουν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό στις 15 του μηνός.

Σε ότι αφορά το macOS Monterey αυτό μπορεί να έρθει τέλος Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβριο.

Αναμένουμε αργότερα μέσα στην χρονιά

  • MacBook Pro – Η Apple δουλεύει πάνω σε μια αναβαθμισμένη έκδοση του MacBook Pro στις 14 και 16 ίντσες. Θα έχουμε μια νέα σχεδίαση με λεπτότερα πλαίσια και περισσότερες θύρες. Στο εσωτερικό του λογικά θα βρίσκεται ένας “M1X” επεξεργαστής.
  • Mac mini – Σύμφωνα με το Bloomberg η Apple δουλεύει σε μια νέα έκδοση του Mac mini με έναν M1X επεξεργαστή
  • iPad 9 – Θα υπάρξει μια νέα έκδοση του βασικού μοντέλου του iPad το οποίο θα διατηρήσει το Home Button με μια όμως αναβαθμισμένη 10.5 ιντσών οθόνη καθώς και ένα πιο λεπτό σασί και έναν γρηγορότερο επεξεργαστή
  • iPad mini 6 – Η Apple ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στο iPad mini 6 που αναμένεται με έναν all display σχεδιασμό και όπως στο iPad Air δεν θα έχει Home Button και το Touch ID θα πάει στο power button

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.