Αν και η Apple λανσάρισε τα δεύτερης γενιάς AirPods νωρίτερα φέτος, πάρα αυτά δεν τα ξέχασε τελείως στο WWDC φέτος. Μάλιστα έγινε το αντίθετο με την εταιρεία να ανακοινώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που τα αφορούν και που θα τα φέρει η iOS 13 έκδοση του λογισμικού.

Ειδοποιήσεις

Με την iOS 13 έκδοση τα AirPods αυτόματα θα μπορούν να διαβάζουν τα τελευταία μηνύματα σας δυνατά. Με το χαρακτηριστικό αυτό ενεργό η Siri θα διαβάζει τα μηνύματα αυτά σε εσάς είτε αυτά προέρχονται από την iMessage εφαρμογή είτε από κάποια άλλη εφαρμογή τρίτου. Επιπλέον η Siri θα ανιχνεύει αν θέλετε να απαντήσετε σε κάποιο από αυτά ξεκινώντας έτσι ένα νήμα μηνυμάτων χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στην ίδια σας την συσκευή.

Διαμερισμός ακρόασης

Η Apple φέτος κάνει ευκολότερη την μετάδοση ενός τραγουδιού ή ότι άλλου ακούτε με κάποιον άλλο χρήστη με την χρήση των AirPods. Αυτή την στιγμή αν θέλετε να δείξετε σε κάποιον το τι ακούτε θα πρέπει να του δώσετε το ένα από τα δύο ακουστικά που έχετε στην κατοχή σας.

Αυτό όμως αλλάζει στην iOS 13. Με το “Shared Listening” χαρακτηριστικό οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν ζευγοποίηση 2 AirPods σε ένα και μόνο iPhone. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να ακούν με αυτό τον τρόπο το ίδιο τραγούδι ή την ίδια ταινία για παράδειγμα χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του σετ AirPods.

Ποιότητα και όχι ποσότητα

Μπορεί λοιπόν η Apple να μην φέρνει πληθώρα χαρακτηριστικών για τα AirPods μέσω της iOS 13 αλλά πάρα αυτά οι δύο παραπάνω προσθήκες σίγουρα είναι χρηστικές και άκρως λειτουργικές.