17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Στην 3η θέση της Ευρωπαϊκής αγοράς smartphones η Apple

    Την καλύτερη επίδοση όσον αφορά τις πωλήσεις smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο, εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά το 3ο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με δημοσίευμα του SEPE. Οι πωλήσεις “έξυπνων” κινητών στην περιοχή της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 8% το εξεταζόμενο διάστημα, ρυθμός ανάπτυξης που ήταν ο ταχύτερος παγκοσμίως.

    Αυξημένες κατά 8% ήταν οι πωλήσεις smartphones στην περιοχή της Ευρώπης το 3ο τρίμηνο του 2019Σύμφωνα με την Canalys, η ευρωπαϊκή αγορά smartphones διευρύνθηκε το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με ρυθμό που υπερέβη τον αντίστοιχο της περιοχής της Ασίας-Ειρηνικού, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Μάλιστα, το 3ο τρίμηνο του 2019 ήταν για την ευρωπαϊκή αγορά των smartphones το τρίτο τρίμηνο στην ιστορία της με την καλύτερη επίδοση, παγκοσμίως.

    Την πρώτη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς smartphones κατέκτησε η Samsung με πωλήσεις 18,7 εκατ. συσκευών το 3ο τρίμηνο, που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 26% σε ετήσια βάση. Το μερίδιο της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά διαμορφώθηκε σε 35,7%, από 30,4% έναν χρόνο νωρίτερα.

    Η Huawei βρέθηκε στη δεύτερη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, με την κινεζική εταιρεία να δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην αγορά της Ευρώπης, εν μέσω της έντασης σε επίπεδο εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ. Η Huawei διατήρησε τη δεύτερη θέση με πωλήσεις 11,6 εκατ. συσκευών, επίδοση που κινείται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Το μερίδιο της κινεζικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά, το 3ο τρίμηνο του 2019, κινήθηκε στο 22,2%, έναντι 23,9% έναν χρόνο νωρίτερα. 

    Η Apple με πωλήσεις 9,8 εκατ. συσκευών το εξεταζόμενο διάστημα κατέλαβε την τρίτη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς, αν και οι πωλήσεις της ήταν μειωμένες κατά 4% έναντι του 3ου τριμήνου του 2018. Το μερίδιο της αμερικανικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά smartphones διαμορφώθηκε το 3ο τρίμηνο σε 18,6%, έναντι 20,8% την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

    Η Xiaomi πέτυχε αλματώδη άνοδο κατά 73% στην Ευρώπη το 3ο τρίμηνο, με τις πωλήσεις της να διαμορφώνονται σε 5,5 εκατ. μονάδες από 3,2 εκατ. συσκευές την ίδια περίοδο του 2018, με μερίδιο αγοράς 10,5% φέτος έναντι 6,5% το 3ο τρίμηνο του 2018.

    “Η Ευρώπη βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση και προσελκύει την προσοχή πολλών Κινέζων κατασκευαστών. Εκτός από τα brands της Huawei και της Xiaomi και άλλες κινεζικές μάρκες, όπως η Oppo, η Oneplus, η Realme και η Vivo, αναμένεται, επίσης, να επενδύσουν περισσότερο στην αναγνωρισιμότητά τους στην περιοχή της Ευρώπης, γεγονός που με τη σειρά του θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις ευρωπαϊκές αγορές”, εκτιμούν οι αναλυτές της Canalys. Τόνωση της αγοράς αναμένεται να φέρει φυσικά και η επικείμενη έλευση του 5G. Οι ίδιοι, πάντως, εξηγούν ότι η Ευρώπη δεν είναι γεμάτη μόνο ευκαιρίες, αλλά και απειλές, όπως, για παράδειγμα, αυτή του Brexit.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles