20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του iPhone, του iPad ή του iPod touch

    Aν χάσετε το iPhone, το iPad ή το iPod touch ή πιστεύετε ότι μπορεί να έχει κλαπεί, τα παρακάτω βήματα ίσως σας βοηθήσουν να το βρείτε και να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας.

    Αν η Εύρεση [συσκευή] είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή που έχει χαθεί

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Εύρεση, για να βρείτε τη συσκευή σας, να προβείτε σε επιπλέον ενέργειες για να την ανακτήσετε και να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς.

    1. Συνδεθείτε στο icloud.com/find στον ιστό ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Εύρεση σε μια άλλη συσκευή Apple.
    2. Βρείτε τη συσκευή σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση ή μεταβείτε στη διεύθυνση iCloud.com και κάντε κλικ στην επιλογή «Εύρεση iPhone». Επιλέξτε μια συσκευή για να προβάλετε την τοποθεσία της σε χάρτη. Αν η συσκευή βρίσκεται κοντά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπαραγωγή κάποιου ήχου, για να διευκολύνετε τον εντοπισμό της από εσάς ή κάποιον άλλο που βρίσκεται κοντά της.
    3. Σήμανση ως απολεσμένου. Αυτή η λειτουργία θα κλειδώσει εξ αποστάσεως τη συσκευή σας με έναν κωδικό και μπορείτε να εμφανίσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα με τον αριθμό τηλεφώνου σας στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής που έχει χαθεί. Επίσης, θα παρακολουθεί την τοποθεσία της συσκευής σας. Αν έχετε προσθέσει πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες στο Apple Pay, η δυνατότητα πληρωμών με χρήση του Apple Pay στη συσκευή θα ανασταλεί όταν θέσετε τη συσκευή στη Λειτουργία απώλειας.
    4. Δηλώστε την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας στην τοπική αστυνομική αρχή. Η αστυνομική αρχή ενδέχεται να ζητήσει τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας. Βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας.
    5. Σβήσιμο συσκευής. Για να εμποδίσετε την πρόσβαση οποιουδήποτε άλλου στα δεδομένα της συσκευής που έχετε χάσει, μπορείτε να τη σβήσετε εξ αποστάσεως. Όταν σβήσετε τη συσκευή σας, όλες οι πληροφορίες σας (συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών για το Apple Pay) θα διαγραφούν από τη συσκευή και δεν θα μπορείτε να την εντοπίσετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Εύρεση ή την Εύρεση iPhone στο iCloud.com. Αφού σβήσετε μια συσκευή, δεν μπορείτε να την παρακολουθήσετε. Αν καταργήσετε τη συσκευή από τον λογαριασμό σας αφού τη σβήσετε, το Κλείδωμα ενεργοποίησης θα απενεργοποιηθεί. Με αυτή την ενέργεια, θα επιτρέπεται σε άλλα πρόσωπα να ενεργοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή σας.
    6. Δηλώστε την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας στον φορέα κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε, ώστε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας, για να εμποδίσει τις κλήσεις, την αποστολή μηνυμάτων και τη χρήση δεδομένων. Η συσκευή σας μπορεί να καλύπτεται από το πρόγραμμα του φορέα κινητής τηλεφωνίας.

    Αν χρησιμοποιείτε την Οικογενειακή κοινή χρήση, οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση της συσκευής που έχει χάσει ένα άλλο μέλος. Ζητήστε απλώς από το μέλος της οικογένειάς σας να συνδεθεί στο iCloud με το Apple ID του και θα μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε συσκευή έχει συσχετιστεί με αυτόν τον λογαριασμό της Οικογενειακής κοινής χρήσης.

    Αν η συσκευή που έχει χαθεί καλύπτεται από το πρόγραμμα AppleCare+ με κάλυψη κλοπής και απώλειας, μπορείτε να καταχωρίσετε αξίωση για το iPhone που έχει χαθεί ή κλαπεί.

    Αν η Εύρεση [συσκευή] δεν είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή που έχει χαθεί

    Αν δεν είχατε ενεργοποιήσει την Εύρεση [συσκευή] πριν από την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας, δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τη συσκευή. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας:

    1. Αλλάξτε το συνθηματικό του Apple ID σας. Αλλάζοντας το συνθηματικό του Apple ID σας μπορείτε να εμποδίσετε την πρόσβαση στα δεδομένα σας στο iCloud ή τη χρήση άλλων υπηρεσιών (όπως το iMessage ή το iTunes) από τη συσκευή που έχει χαθεί.
    2. Αλλάξτε τα συνθηματικά για άλλους λογαριασμούς στο διαδίκτυο στη συσκευή σας. Σε αυτούς μπορεί να περιλαμβάνονται λογαριασμοί email, Facebook ή Twitter.
    3. Δηλώστε την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας στην τοπική αστυνομική αρχή. Η αστυνομική αρχή ενδέχεται να ζητήσει τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας. Βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας.
    4. Δηλώστε την απώλεια ή την κλοπή της συσκευής σας στον φορέα κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε. Ο φορέας μπορεί να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό, εμποδίζοντας τις τηλεφωνικές κλήσεις, την αποστολή μηνυμάτων και τη χρήση δεδομένων.

    Η Εύρεση [συσκευή] είναι ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσετε ή να εντοπίσετε μια συσκευή σε περίπτωση απώλειας. Αν η Εύρεση [συσκευή] δεν έχει ενεργοποιηθεί στη συσκευή σας πριν χαθεί, δεν υπάρχει άλλη υπηρεσία της Apple η οποία να μπορεί να εντοπίσει, να παρακολουθήσει ή να επισημάνει τη συσκευή σας για εσάς.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles