14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πώς να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση συνθηματικών στο iPhone και στο iPad

    Θέλετε η διαχείριση των κωδικών σας στην iOS συσκευή σας να γίνει ευκολότερη και μια διαδικασία που θα απαιτεί λιγότερο χρόνο; Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό της αυτοσυμπλήρωσης συνθηματικών στο iPhone και στο iPad σας με την iCloud κλειδοθήκη καθώς και εφαρμογές τρίτων που διαχειρίζονται – αποθηκεύουν  κωδικούς σας.

    Τόσο το iOS λοιπόν όσο και το macOS έχουν ένα πολύ χρηστικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται AutoFill – Αυτοσυμπλήρωση που όπως αποκαλύπτει και το όνομα του έχει να κάνει με την αυτόματη συμπλήρωση των κωδικών σας και άλλων συνθηματικών για websites που επισκέπτεστε ή για εφαρμογές.

    Τα βήματα ενεργοποίησης αυτού του χαρακτηριστικού είναι απλά:

    1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις – Settings, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε tap στο Συνθηματικά-Λογαριασμοί – Passwords & Accounts
    2. Κάντε Tap στο Συμπλήρωση συνθ/κών – AutoFill Passwords, και μετά κάντε tap τον διακόπτη δίπλα στο Αυτοσυμπλήρωση Συνθηματικών – AutoFill Passwords
    3. Θα πρέπει να έχετε ενεργό και το iCloud Keychain (Settings → το όνομα σας → iCloud → Keychain)
    4. Πλέον θα μπορείτε να αποθηκεύετε και να έχετε αυτοσυμπλήρωση κωδικών στο web και σε εφαρμογές

    Να θυμάστε πως αν έχετε ενεργοποιήσει για πρώτη φορά το AutoFill/iCloud Keychain θα χρειαστεί να σώσετε τους κωδικούς σας καθώς του χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας την πρώτη φορά.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles