Θέλετε η διαχείριση των κωδικών σας στην iOS συσκευή σας να γίνει ευκολότερη και μια διαδικασία που θα απαιτεί λιγότερο χρόνο; Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό της αυτοσυμπλήρωσης συνθηματικών στο iPhone και στο iPad σας με την iCloud κλειδοθήκη καθώς και εφαρμογές τρίτων που διαχειρίζονται – αποθηκεύουν  κωδικούς σας.

Τόσο το iOS λοιπόν όσο και το macOS έχουν ένα πολύ χρηστικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται AutoFill – Αυτοσυμπλήρωση που όπως αποκαλύπτει και το όνομα του έχει να κάνει με την αυτόματη συμπλήρωση των κωδικών σας και άλλων συνθηματικών για websites που επισκέπτεστε ή για εφαρμογές.

Τα βήματα ενεργοποίησης αυτού του χαρακτηριστικού είναι απλά:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις – Settings, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε tap στο Συνθηματικά-Λογαριασμοί – Passwords & Accounts
  2. Κάντε Tap στο Συμπλήρωση συνθ/κών – AutoFill Passwords, και μετά κάντε tap τον διακόπτη δίπλα στο Αυτοσυμπλήρωση Συνθηματικών – AutoFill Passwords
  3. Θα πρέπει να έχετε ενεργό και το iCloud Keychain (Settings → το όνομα σας → iCloud → Keychain)
  4. Πλέον θα μπορείτε να αποθηκεύετε και να έχετε αυτοσυμπλήρωση κωδικών στο web και σε εφαρμογές

Να θυμάστε πως αν έχετε ενεργοποιήσει για πρώτη φορά το AutoFill/iCloud Keychain θα χρειαστεί να σώσετε τους κωδικούς σας καθώς του χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας την πρώτη φορά.