20.6 C
Athens
Sunday, May 28, 2023
More

  Πώς να κρυώσετε ένα ζεστό iPhone σε αυτή τη ζέστη

  Όταν τα smartphone ζεσταίνονται πολύ, αρχίζουν να παρουσιάζουν κακή συμπεριφορά και μπορεί να υποστούν μακροπρόθεσμη ζημιά. Υπήρξαν ακόμη και μερικές περιπτώσεις όπου τα τηλέφωνα έχουν εκραγεί ή ακόμη και έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις η θερμότητα είναι γενικά το σύμπτωμα (για παράδειγμα, μιας δυσλειτουργίας της μπαταρίας) παρά η υποκείμενη αιτία του προβλήματος.

  Είναι εξαιρετικά απίθανο το iPhone σας να ανατιναχτεί, αλλά η αντιμετώπιση προβλημάτων υπερθέρμανσης τώρα θα σας δώσει λίγη ησυχία και θα το βοηθήσει να λειτουργεί ομαλά. Σε αυτό το άρθρο προσφέρουμε κάποιες απλές συμβουλές για να δροσίσετε ένα ζεστό iPhone μιας και νέοι καύσωνες αναμένονται και στην χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

  • Αφαιρέστε τη θήκη. Ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης καθιστά πιο δύσκολο το τηλέφωνό σας να κρυώσει. Εναλλακτικά και για πιο ιδιαίτερες λύσεις, υπάρχουν διαθέσιμες θήκες ψύξης iPhone και θερμικές θήκες τηλεφώνου. Σκεφτείτε μια θήκη με αεραγωγούς θερμότητας.
  • Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας σε ένα αυτοκίνητο στον ήλιο, όπου η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί γρήγορα. Πάρτε το iPhone μαζί σας.
  • Αποφύγετε εντελώς το άμεσο ηλιακό φως – ειδικά αν είστε κάπου πολύ ζεστά. Εάν βρίσκεστε σε διακοπές κάπου με έντονη ηλιοφάνεια, κρατήστε το iPhone σε μια τσάντα ή στη σκιά. Αποφύγετε τη χρήση του τηλεφώνου εάν είναι δυνατόν.
  • Αποφύγετε τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια, και ιδιαίτερα τα προηγμένα γραφικά, ασκούν πίεση στον επεξεργαστή, ο οποίος θερμαίνει τη συσκευή. Οι εφαρμογές AR μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίσης απαιτητικές και να ζεστάνουν την iPhone συσκευή σας.
  • Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Bluetooth γιατί παρέχει μια πρόσθετη πηγή θερμότητας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Bluetooth από το Κέντρο ελέγχου: σύρετε προς τα κάτω από πάνω δεξιά σε ένα iPhone χωρίς κουμπί Home και πατήστε το εικονίδιο Bluetooth. (Εάν το iPhone σας διαθέτει κουμπί Home, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από κάτω).
  • Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας. Το GPS μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα. Απενεργοποιήστε το χρησιμοποιώντας Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας.
  • Μιλώντας για GPS, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες και για οδηγίες.
  • Αποφύγετε τη φόρτιση του iPhone σας μέχρι να φτάσετε κάπου πιο δροσερά ή έως ότου το iPhone έχει την ευκαιρία να κρυώσει. Η φόρτιση θερμαίνει τη συσκευή.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης. Αυτό απενεργοποιεί το GPS, το Bluetooth, το Wi-Fi και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Βρίσκεται στο Κέντρο Ελέγχου: πατήστε το εικονίδιο του αεροπλάνου.
  • Για να κρυώσετε το iPhone σας, συνδέσετε το σε μια βάση αυτοκινήτου μπροστά από τους αεραγωγούς του κλιματιστικού του οχήματός σας

  Όλα τα τρέχοντα iPhone είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεταξύ 0 και 35º C (32 έως 95º F). Αυτό σημαίνει τη θερμοκρασία του αέρα γύρω από τη συσκευή, και όχι την ίδια τη συσκευή – σας δίνει μια ιδέα για τους αριθμούς που πρέπει να προσέχετε όταν βλέπετε την πρόγνωση του καιρού.

  Πιο αναλυτικά η Apple αναφέρει:

  Όταν το iPhone υπερθερμανθεί πολύ, θα εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα ότι το iPhone «πρέπει να κρυώσει για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε». Κανονικά αυτό θα εμφανίζεται σε μαύρο φόντο, αν και εάν χρησιμοποιείτε πλοήγηση θα εμφανίζεται ως ειδοποίηση επικάλυψης.

  Για να συνεχίσετε τη χρήση της συσκευής σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, απενεργοποιήστε την, μετακινήστε τη σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον και δώστε της την ευκαιρία να κρυώσει.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.