Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το iPhone σας χωρίς να του προξενήσετε ζημία

0
1444

Με τον coronavirus να κάνει αισθητή την παρουσία του πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο και η εξάπλωση του να συνεχίζεται σίγουρα το θέμα της απολύμανσης και της υγιεινής είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Πέρα από το πλύσιμο τον χεριών, το να κρατάτε καθαρό το iPhone σας είναι επίσης πολύ σημαντικό ειδικά αν αναλογιστείτε πόσο συχνά το χρησιμοποιείται και το πόσο εύκολα μπορεί να συλλέξει μικρόβια.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Journal of Hospital Infection αποκάλυψε πως ιοί όπως ο coronavirus παραμένουν με σχετική ευκολία σε επιφάνειες όπως το μέταλλο, το γυαλί και το πλαστικό.

Από την πλευρά της η Apple δεν συνιστά προϊόντα καθαρισμού με αλκοόλη για τα iPhones καθώς μπορεί να προξενήσουν ζημιά στην ειδική επίστρωση που έχουν οι οθόνες τους.

Για το iPhone 11 η Apple αναφέρει πως ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με χλιαρό νερό και σαπούνι ΑΛΛΑ για τα iPhone XS και παλαιότερα μοντέλα αναφέρει πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα νωπό μαλακό πανί.

Η Apple λοιπόν αναφέρει:

  • Αφαιρέστε όλα τα καλώδια και κλείστε το iPhone.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό ελαφρώς νωπό πανί όπως αυτό που υπάρχει για τον καθαρισμό τον γυαλιών
  • Αν το υλικό ή η βρωμιά δεν αφαιρεθεί από την οθόνη χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί εκ νέου ελαφρώς βρεγμένο με νερό και σαπούνι αλλά μόνο για τα iPhone 11 και iPhone 11 Pro χρησιμοποιήστε το σαπούνι.
  • Αποφύγετε την υγρασία που μπορεί να περάσει από τα ανοίγματα της συσκευής
  • Μην χρησιμοποιείται σετ καθαρισμού και πεπιεσμένο αέρα.

Εναλλακτικές επίσης λύσεις:

  1. Να έχετε τοποθετήσει κάποιο τζάμακι προστασίας και κατόπιν να το καθαρίσετε αυτό με πανάκια κατά τον μικροβίων
  2. Να χρησιμοποιήσετε ένα αντιμικροβιακό πανάκι καθαρισμού