17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πώς να δημιουργήσετε ένα macOS 10.13 High Sierra USB Installer

    WWDC-2017-macos-high-sierra

    Στο 2017 WWDC Keynote είδαμε και το επόμενο λογισμικό της Apple για τα Mac με την επίσημη ονομασία πλέον macOS High Sierra.

    Ως είθισται η Apple μαζί με την ανακοίνωση και μίνι παρουσίαση του έδωσε και την πρώτη beta για να ξεκινήσουν τα τεστ.

    Στον παρακάτω οδηγό θα σας δείξουμε πως να δημιουργήσετε ένα USB install drive από αυτή την beta κάτι που θα σας βοηθήσει να την εγκαταστήσετε σε περισσότερα από ένα μηχανήματα χωρίς να χρειαστεί κάθε φορά να κάνετε λήψη της. Επίσης αυτή η λύση είναι και η απαραίτητη αν θέλετε να κάνετε clean install ή για να έχετε την εν λόγω έκδοση ως back up.

    Να τονίσουμε πριν συνεχίσουμε πως αυτή την στιγμή που γράφουμε αυτόν τον οδηγό το macOS High Sierra είναι σε developer beta και έτσι θα σας συνιστούσαμε να περιμένετε για την πρώτη public beta έκδοση πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε εγκατάσταση ειδικά σε βασικό σας μηχάνημα.

    Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα copy του macOS High Sierra και ένα USB stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο με 8 GB χωρητικότητα τουλάχιστον.

    Πως να δημιουργήσετε τον Installer

    1) Κάντε λήψη του High Sierra Beta installer και βεβαιωθείτε πως είναι στον φάκελο /Applications. Αυτή είναι η default τοποθεσία λήψεων από το Mac App Store. Αν για κάποιο λόγο το έχετε αλλάξει αυτό τον προορισμό βεβαιωθείτε πως θα μεταφέρετε αυτόν τον installer στον φάκελο Applications. Αφήστε το όνομα του αρχείου ως έχει δηλαδή Install macOS 10.13 Beta.

    2) Τοποθετήστε το >=8GB USB stick. Αν το USB σας δεν έχει γίνει format ως GUID Partition Map και Mac OS Extended (Journaled), τότε πηγαίνετε στην Disk Utility εφαρμογή και κάντε αυτό το format. Να τονίσουμε πως με το που κάνετε format το USB σας θα χάσετε όλα τα δεδομένα που τυχόν έχετε μέσα σε αυτό.

    create-disk-partition-map

    3) Ονομάστε το USB drive ως USB. Αυτό θα μας βοηθήσει για την συνέχεια του οδηγού αυτού.

    4) Ανοίξτε ένα Terminal παράθυρο, και κάντε επικόλληση την παρακάτω εντολή έτσι ώστε να μεταφέρετε τον Beta Installer στο USB σας και στην συνέχεια να το κάνετε Bootable.

    sudo /Applications/Install\ macOS\ 10.13\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ 10.13\ Beta.app --nointeraction

    Αν έχετε αλλάξει τα ονόματα των “High Sierra Installer” ή του “USB” drive σε κάτι άλλο θα πρέπει να κάνετε επεξεργασία την παραπάνω εντολή αντίστοιχα.

    create-high-sierra-installer-1

    5) Τοποθετήστε τον κωδικό σας όταν σας ζητηθεί και η διαδικασία θα ξεκινήσει. Απλά περιμένετε και δείξτε υπομονή.

    create-high-sierra-installer-3

    Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί το drive σας θα εμφανιστεί εκ νέου στο Desktop και το Terminal θα σας ενημερώσεις πως η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

    Πως να χρησιμοποιήσετε το macOS High Sierra USB installer

    Για να χρησιμοποιήσετε το USB installer απλά κάντε boot το Mac σας κρατώντας πατημένα τα option/alt (⌥) πλήκτρα. Όταν δείτε την οθόνη παρακάτω επιλέξτε αυτό που αναγράφει Install macOS 10.13 Beta 

    memtest-boot-usb

    Η διαδικασία εγκατάστασης θα ξεκινήσει…

    high-sierra-install-screen

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles