24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πως να ελευθερώσετε χώρο και να επαναφέρετε χαμένα αρχεία στο Mac σας

    dd1

    Καθώς οι συσκευές μας βελτιώνονται και πλέον κάνουμε λήψεις ακόμη πιο υψηλού περιεχομένου όπως 4K βίντεο ενώ παράλληλα οι εφαρμογές γίνονται πιο απαιτητικές σε χώρο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα Mac μας να γεμίζουν τον αποθηκευτικό τους χώρο πιο συχνά από ότι περιμένουμε.

    Υπάρχει πάντα η επιλογή να μεταφέρετε τα δεδομένα σας σε εξωτερικούς σκληρούς ή σε Cloud υπηρεσίες αλλά για πολλούς είναι προτιμότερο για πολλούς λόγους να παραμένουν τοπικά στο μηχάνημα.

    Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πως μπορείτε να ελευθερώσετε πολύτιμο χώρο στο Mac σας.

    Η πρώτη επιλογή σας είναι να χρησιμοποιήσετε τον Finder και το ‘All My Files’ στο sidebar. (Εναλλακτικά Finder → Go → All My Files).

    all-my-files

    Μόλις επιλέξετε το ‘All My Files’ κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι  → Arrange By → Size. Έτσι θα δείτε όλα τα αρχεία σας από το μικρότερο σε χωρητικότητα προς το μεγαλύτερο.

    path-bar

    Να σημειώσουμε πως η επιλογή All My Files θα συμπεριλάβει οτιδήποτε έχετε αποθηκευμένο τοπικά αλλά και σε iCloud Drive, DropBox κλπ. Αν θέλετε να δείτε την τοποθεσία ενός αρχείου πριν το διαγράψετε επιλέξτε το ‘Show Path Bar’

    finder-window-with-path-bar

    Πηγαίνοντας τώρα στο  → About this Mac → Storage θα έχετε μια απεικόνιση του χώρου που χρησιμοποιείτε. Αν έχετε εγκατεστημένο μάλιστα το Sierra θα βρείτε την Manage επιλογή στο About this Mac → Storage window.

    Μόλις κάνετε κλικ στο ‘Manage’ θα σας δοθούν μια σειρά από επιλογές για το πως να διαχειριστείτε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

    manage-2

    Εναλλακτικά σας προτείνουμε και το πρόγραμμα Daisy Disk. Το κόστος του είναι $9.99 αλλά πραγματικά αξίζει μιας και είναι ένα μοναδικό εργαλείο με φανταστική απεικόνιση των εργασιών που θα κάνετε.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles