19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πρώην σχεδιαστές της Apple δίνουν λεπτομέρειες για το πως δημιουργήθηκε το πρώτο iPad

    Πλέον συνέταιροι στην εταιρεία τεχνολογίας Humane o Bethany Bongiorno και η Imran Chaudhri είχαν ασχοληθεί πάρα πολύ και οι δύο στην δημιουργία του πρώτου iPad. Η Bongiorno ήρθε στην Apple στην θέση του software engineer για το iPad project ενώ ο Chaudhri είχε ασχοληθεί πρώτιστα με την διεπαφή του χρήστη στο iPhone.

    Η Βοngiorno αναφέρει:

    “O Steve το είχε ως το αγαπημένο του project και ήταν απίστευτα ενθουσιασμένος για αυτό. Υπήρχε μια μικρή ομάδα που θα δούλευε πάνω σε αυτό το project με την κωδική ονομασία K48. K48 ήταν το hardware και Wildcat ήταν η κωδική ονομασία για το λογισμικό. Ο Steve με ρώτησε για αν ήθελα να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας και να χτίσω μια ομάδα μηχανικών που θα δούλευαν πάνω στο Κ48 που τελικά ονομάστηκε iPad.”

    “Νομίζω αρχικά πως στο μυαλό μας ως μια συσκευή για την κατανάλωση περιεχομένου” αναφέρει ο Chaudhri. “Ένα από τα πράγματα που είχε στο μυαλό του για πολύ λίγο διάστημα ήταν πως ήθελε να την χρησιμοποιήσει αυτή την συσκευή για το mail του ενώ ήταν στην τουαλέτα”. Αυτό άλλαξε όμως γρήγορα μιας και τελικά ο Jobs γρήγορα κατάλαβε πως θα ήταν κάτι μεγαλύτερο και αποφάσισε πως ήθελε να αντικαταστήσει την εφημερίδα ακόμη και τα βιβλία στην ζωή των ανθρώπων.

    Οι δύο τους αναφέρουν πως αυτό που τελικά έγινε το iPad είχε ξεκινήσει να ετοιμάζεται πολύ νωρίτερα από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Είναι γνωστό πως οι iPad προσπάθειες ξεκίνησαν πριν από αυτές του iPhone μιας και οι σχεδιαστές της Apple είχαν στο μυαλό του την δημιουργία ενός Mac με αφή.

    “Η ιστορία του iPad πάει πολύ πιο πίσω από το iPhone” αναφέρει ο Chaudhri. “Oυσιαστικά ξεκίνησε με την κωδική ονομασία Q79. To Q79 ήταν ένα προϊόν γενικό που στόχο είχε την διεπαφή του χρήστη με την αφή και εκείνη την περίοδο η σκέψη ήταν ένα MacBook με αφή και πιο συγκεκριμένα ένα iBook” τονίζει ο σχεδιαστής.

    “Τελικά το Q79 αποδείχθηκε για εκείνη την περίοδο κάτι πολύ ακριβό και δεν θα ήταν ιδανικό για την Apple να παρουσιάσει έναν υπολογιστή με μεγάλο κόστος ειδικά μας και μόλις είχε αφήσει πίσω της το Cube που δεν είχε πάει καθόλου καλά στην αγορά. Έτσι αφήσαμε στην άκρη αυτό και εστιάσαμε σε μια πιο μικρότερη συσκευή που ήταν το τηλέφωνο” αναφέρει ο Chaudhri.

    O αρχικός στόχος είχε ξεχαστεί αλλά πάρα αυτά η ιδέα ενός desktop με μια οθόνη αφής επηρέασε στα μέγιστα την δημιουργία του iPad.

    “Όταν επαναφέραμε το iPad γνωρίζαμε πάντα πως είχε σχεδιαστεί με την ιδέα ενός υπολογιστή και ήταν τέλεια επιφάνεια για μια οθόνη αφής.” τονίζει ο Chaudhri.

    Το iPad πέρασε από πολλά σχέδια μιας και υπήρχαν πολλά πράγματα που στην πορεία ενός σχεδίου δεν δουλεύανε και έτσι έπρεπε να γίνει ένα νέο σχέδιο από την αρχή – αυτό έγινε πολλές φορές όπως αναφέρει η Bongiorno.

    Η σχεδιάστρια αναφέρει πως της έκανε τρομερή έκπληξη το γεγονός πως οι καταναλωτές ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το iPad για να κάνουν λήψη φωτογραφιών.

    “Δεν πιστεύαμε πως οι άνθρωποι θα περπατούσαν με αυτό και θα έκαναν λήψη φωτογραφιών. Αρχικά εσωτερικά αυτό ήταν ένα αστείο μεταξύ μας ως λειτουργία αλλά τελικά είδαμε ανθρώπους να παίρνουν το iPad στις διακοπές τους και να το χρησιμοποιούν για λήψεις φωτογραφιών.” αναφέρει χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles