19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Tim Cook καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο “Ελεύθερη Θρησκεία” της Πολιτείας της Ιντιάνα

    O CEO της Apple Tim Cook, καταδίκασε σήμερα με μια σειρά από tweets την απόφαση του κυβερνήτη της Ιντιάνα να υπογράψει το νομοσχέδιο περί της “Ελεύθερης Θρησκείας”, λέγοντας ότι η Apple είναι πολύ απογοητευμένη με αυτήν την απόφαση και είναι “ανοιχτή για τον καθένα”.

    tim cook

    Το νομοσχέδιο αυτό που πήρε την έγκριση του κυβερνήτη Mike Pence, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να απαγορεύουν την είσοδο σε πελάτες ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες, κάνοντας επίκληση της “Ελεύθερης Θρησκείας”. Δηλαδή αν κάποιος ομοφυλόφιλος προσπαθήσει να μπει σε ένα μαγαζί να αγοράσει κάτι ο επιχειρηματίας (αν και καλά η θρησκεία του δεν αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους) έχει το δικαίωμα να επικαλεσθεί ότι για θρησκευτικούς λόγους του απαγορεύει την είσοδο. Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου έχει τραβήξει την προσοχή όλων των ΗΠΑ στην Ιντιάνα, με έντονες αρνητικές κριτικές και πολλούς οργανισμούς και εταιρείες από όλη την χώρα να δηλώνουν ότι θα πάψουν να υποστηρίζουν τα τοπικά καταστήματα τους στην εν λόγω πολιτεία.

    mikepence
    Παράλληλα με την καταδίκη της Apple, η αθλητική ομοσπονδία κολεγιακών πρωταθλημάτων NCAA, κριτικάρει αρνητικά την απόφαση θέτοντας παράλληλα ερωτήματα σχετικά με την επίδραση που θα έχει ο νόμος σε μελλοντικά αθλητικά γεγονότα. Η εταιρεία Salesforce αποφάσισε την διακοπή των σχεδίων επέκτασης στην πολιτεία και αρκετές εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων δήλωσαν ότι θα βρουν άλλους χώρους να φιλοξενηθούν και τέλος ο δήμαρχος του San Franisco Ed Lee άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο τονίζοντας ότι πλέον θα μειώσει στα εντελώς απαραίτητα ταξίδια των υπαλλήλων του Δήμου στην πολιτεία της Ιντιάνα τα οποία πληρώνει ο Δήμος.

    Στα tweets του, o Tim Cook κάλεσε και τον κυβερνήτη του Arkansas, Asa Hutchinson να καταψηφίσει παρόμοιο νομοσχέδιο που πέρασε η γερουσία της πολιτείας, και ξαναθύμισε την δέσμευση της Apple στην ισότητα και τις προσπάθειες που κάνει η εταιρεία να αντιμετωπίζει τον κάθε πελάτη ισότιμα ανεξαρτήτως ” θρησκευτικής λατρείας ή σεξουαλικών προτιμήσεων”

    tim cook  2

     

    Ο Cook δήλωσε δημοσίως ότι είναι gay τον περασμένο Οκτώβριο, αν και η ανάμειξη του σε ζητήματα προώθησης της ισότητας και κατά των διακρίσεων είναι μακρόχρονη. Το 2013 έδωσε διάλεξη με θέμα την ισότητα στο πανεπιστήμιο Auburn και κατά την διάρκεια του ίδιου έτους τόσο αυτός όσο και η Apple υποστήριξαν δημοσίως το νομοσχέδιο περί μη διακρίσεων των υπαλλήλων.

    Με την καθοδήγησή του, η Apple έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή με την οποία υποστήριζε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την ελευθέρωση του γάμου ομοφυλοφίλων και βγήκε μπροστά σε υποστήριξη της LGBT κοινότητας κατά την διάρκεια της 44ης Pride παρέλασης στο San Fransisco.

    Προσωπικά θεωρώ ότι ηγέτες σαν τον Cook που κατέχουν θέσεις υψηλής ευθύνης και προβολής πρέπει να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο και να μην μένουν μόνο στα διοικητικά τους καθήκοντα για να μεγιστοποιούν το κέρδος της εκάστοτε εταιρείας. Μακάρι το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι CEO κραταιών εταιρειών για να γίνει λίγο καλύτερος ο κόσμος μας.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles