20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Steve Jobs είχε δίκαιο: H αγορά των tablet θα ξεπεράσει αυτή των PCs

    apple-ipad-steve-jobs

    Πίσω το 2010 στο ετήσιο τότε συνέδριο της Wall Street Journal, D8, o Steve Jobs είχε προβλέψει πως tablets όπως το iPad σύντομα θα ξεπερνούσαν σε πωλήσεις την αγορά των προσωπικών υπολογιστών. 5 χρόνια μετά και για ακόμη μια φορά φαίνεται πως είχε δίκαιο.

    Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Gartner οι παγκόσμια αγορά των tablets θα ξεπεράσει την αντίστοιχη των PCs μέχρι τον επόμενο χρόνο. Οι προσωπικοί υπολογιστές, laptops και PCs θα ανέρχονται στις 317 εκατομμύρια πωλήσεις του χρόνου ενώ οι αντίστοιχες των tablet αναμένονται να είναι γύρω στα 320 εκατομμύρια.

    Για φέτος είχαμε τα PCs να βρίσκονται στα 308 εκατομμύρια ενώ τα tablets στα 256 εκατομμύρια.

    Ο ίδιος ο Tim Cook παραδέχτηκε φέτος πως το iPad είναι το γρηγορότερο σε πωλήσεις προϊόν στην ιστορία της Apple. Όλα αυτά την στιγμή που τα tablets δέχονται πλέον την δική τους πίεση από της Phablet συσκευές που σημειώνουν τεράστια άνοδο και αυτές με την σειρά τους χρόνο με τον χρόνο. Μια άνοδο μάλιστα που πλέον δεν μπορεί να παραβλέψει ούτε η Apple που είναι έτοιμη όπως όλα δείχνουν να ρίξει στην αγορά την δική της Phablet συσκευή με ένα iPhone 5.5 ιντσών.

    Πάρα αυτά είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπουμε τα tablets μια κατηγορία με διάρκεια ζωής τα 5 χρόνια, του χρόνου να ξεπερνάνε μια αγορά, αυτή των PCs που έχει 30+ χρόνια.

    Για ακόμη μια φορά κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει το μεγαλείο του Steve Jobs στο να κοιτάει μπροστά από την εποχή του – ήταν και θα παραμείνει ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς οραματιστές στην ιστορία!!

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles