Ο Steve Jobs ήθελε η Apple Card να λανσαριστεί πίσω το 2004 με τους καταναλωτές να κερδίζουν “iPoints”

0
503

H Apple ανακοίνωσε την Apple Card στον event του Μαρτίου όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει. Ένα πρώην στέλεχος της Apple και συγκεκριμένα ο Apple creative director Ken Segall αποκάλυψε σήμερα πως αυτή η ιδέα της εταιρείας δεν ήταν κάτι νέο. Για την ακρίβεια πίσω το 2004 o Steve Jobs δούλευε πάνω σε μια iTunes πιστωτική κάρτα. Η ιδέα ήταν απλή: Χρησιμοποίησε την κάρτα και κέρδισε δωρεάν μουσική.

Το 2004 ήταν η εποχή του iTunes και του iPod. Ο Segall λοιπόν αναφέρει πως ο Jobs ήθελε να φέρει και μια πιστωτική κάρτα σε αυτή την εξίσωση. Οι καταναλωτές θα κέρδιζαν iPoints για κάθε αγορά που θα έκαναν με αυτή την κάρτα και εν συνεχεία αυτά τα iPoints θα μπορούσαν να τα εξαργυρώσουν για την αγορά μουσικής από το iTunes.

Μάλιστα η Apple είχε και ένα motto για αυτή την κάρτα που ήταν ‘Buy balloons, get Zeppelin’ ή ‘Buy lipstick, get Kiss’.

Την εποχή εκείνη η Apple δούλευε πάνω σε αυτό το project με την Mastercard. Η 2019 Apple Card που θα λανσαριστεί το καλοκαίρι είναι και αυτή μια συνεργασία με την Mastercard και την Goldman Sach.

Ο Segall αναφέρει πως το project για μια πιστωτική κάρτα της Apple το 2004 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μιας και η Apple δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί τους όρους που ήθελε σε αυτή την συνεργασία.